VIDEO – În 2019, primarul din Iaşi făcea campanie pentru unul dintre co-preşedinţii AUR: „Sunt angajat sufleteşte pentru el”

Sursa: captuă video

Primarul PNL (fost PSD) al Iaşiului, Mihai Chirică, l-a susţinut aul trecut, la europarlamentare, pe George Simion, despre care spunea că este un „român adevărat” şi că este „angajat sufletește pentru el”, potrivit Presshub.

„Pentru mine, George este unul dintre cei care s-a născut într-o altă zodie, una care nu există, zodia României celei mari, în care ne-am născut toți cei care credem în unirea tuturor provinciilor românești, zodia celor care se jertfesc și își pun în slujba acestui destin tot ceea ce au, o fac cu dragoste de țară fără să aștepte răsplată. Nu cred că George Simion vrea să fie europarlamentar pentru că îi place Bruxellesul mai mult decât România, sunt covins că nu este așa și pentru George canidatura la europarlamentare sunt o continuare a luptei – nu există nicio limită pe care să o abordezi în ceea ce privește proiectul României Mari”, a declarat Mihai Chirica, cu ocazia lansării candidaturii co-preşedintelui AUR, la alegerile europarlamentare din 2019.

Sunt recunoscător pentru susținerea pe care o oferă nu doar mie, ci și tuturor unioniștilor, pentru încurajare și pentru efortul pe care îl depune alături de noi în vederea reîntregirii țării. Un om de seamă, căruia îi mulțumesc pentru că luptă pentru o Românie MARE în Europa”, afirma, la rândul său, George Simion.

Potrivit Presshub, primarul Mihai Chirica susţine drumurile lor s-au despărțit chiar după scrutinul europarlamentar din cauza discursului radical al lui George Simion împotriva tuturor autorităților, dar şi pe motiv că, la vremea respectivă, nu exista gruparea pe care acum o conduce Simion: „Drumurile noastre s-au despărțit după alegerile europarlamentare, de altfel acesta era mesajul lui de atunci – «voi lupta pentru ca Moldova să fie integrată în rândul statelor europene» – asta spunea în 2019. Era o temă pe care toți au tratat-o la diverse”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here