VIDEO | Incendiu violent la un centru comercial din Bucureşti, o parte din acoperiş s-a prăbuşit

Un incendiu violent a distrus centrul comercial Prosper din sectorul 5, cu degajări mari de fum, iar autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert prin care oamenii sunt îndemnați să ocolească zona, după ce bucăți din acoperișul magazinului din 13 Septembrie au căzut pe bulevard. Numeroase efective de pompieri a fost trimise în zonă.

Centrul comercial, care are o suprafață totală de 1.200 de metri pătrați, a fost distrus de flăcări. Autoritățile au informat că nu există victime.

Pentru stingerea incendiului au fost trimise 27 de autospeciale de stingere, şase autoscări şi două autospeciale de descarcerare, în timp ce opt ambulanţe au fost trimise la locul incendiului.

Directorul general al Autorităţii Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat într-o conferință de presă, că viteza vântului este în diminuare, de la 40-45 de km/h la 20-25 de km/h, ceea ce va face ca norul de fum să se disperseze şi să se îndrepte spre sud-vest.

Mai mulți martori citați de televiziunile de știri au spus că înainte de izbucnirea incendiului s-ar fi auzit un sunet puternic și vorbesc despre o posibilă „explozie”. Momentan, autoritățile nu au transmis nimic oficial referitor la cauza incendiului.

Șeful DSU a explicat faptul că imobilul s-ar putea prăbuși, având în vedere că structura acestuia ar fi fost afectată, potrivit Antena 3.

Situația este sub control. Incendiul este controlat, dar încă nu este lichidat. Riscul de propagare este aproape de 0. Victime nu avem, va fi verificată întreaga clădire. 

Fiind o clădire pe structură metalică există un risc, după un astfel de incendiu, de prăbușire și la acest lucru sunt extrem de atenți pompierii”, a declarat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here