VIDEO | Iuliana Marciuc, despre scandalul Eurovision: Ni s-a spus că există o altă listă pe care noi, România, trebuie s-o anunțăm

Iuliana Marciuc și Mihai Pocorschi au povestit luni seară, la Telejurnal, cum au primit informația, de la EBU, că trebuie să citească o altă listă de vot decât cea pe care o aveau pregătită, informează stiri.tvr.ro. „Am fost sunată de la București, eram în timpul votării, ni s-a spus că există o altă listă pe care noi, România, trebuie s-o anunțăm. Acela a fost momentul în care am sfătuit-o pe colega mea să sune la Digame” – a spus șefa delegației României, Iuliana Marciuc. La rândul său, WRS a vorbit despre momentul în care aștepta să afle câte puncte a adunat și cât de nedreptățit s-a simțit.

Principalele declarații ale Iulianei Marciuc, șefa delegației României:

– Până la această oră nu am primit încă un răspuns de la EBU. Știm că sunt și alte țări în aceeași situație. Așteptăm răspunsul.

– Scrisoarea adresată în miez de noapte a fost adresată tuturor țărilor participante, am primit-o și noi.

– Ceea ce am văzut la televizor – eu pot să spun ce știu de acolo: Există o singură persoană care știa rezultatele votului din România  – producătorul care răspunde de vot, colega mea. În momentul în care ea a primit din partea EBU o altă listă spre a fi citită și care trebuia să-i fie înmânată Edei, s-a alertat, a spus că este vorba de o greșeală, a sunat la Digame, care a spus că este o decizie EBU care se va motiva ulterior. Ulterior a venit acest mail adresat tuturor țărilor, prin care am înțeles că a fost ceva în neregulă.

– nu a fost nicio problema tehnică, Eda era pregătită, se făcuseră toate probele tehnice înainte și la toate probele tehnice a ieșit în regulă totul

– (Când ai aflat? care a fost momentul?) Am fost sunată de la București, eram în timpul votării, ni s-a spus că există o altă listă pe care noi, România, trebuie s-o anunțăm. Acela a fost momentul în care am sfătuit-o pe colega mea să sune la Digame.

– El (n.r., Mihai Pocorschi) era conform regulamentului în studioul de la București și a văzut că vine o altă notare

– notele juriului au fost modificate nu numai României, ci și altor țări, unele dintre ele nu au mai fost introduse, acuzându-se aceste defecțiuni tehnice, în show-ul finalei, altele au fost introduse, au acceptat să spună punctajul modificat, dar au făcut tot felul de semne, invit publicul, poate se va da și în reluare la televiziune, dar se vede și pe înregistrarea de pe Youtube, că sunt și alte țări care au abordat situația așa, pentru că au fost introduse în direct, lor nu li s-a spus că sunt greșeli tehnice, cum a fost cazul României și al altor țări și au încercat să dea un semn că se întâmplă ceva.

Articolul integral poate fi citit AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here