VIDEO | Lotul 2 din autostrada A10 Sebeş – Turda va fi deschis de marţi circulaţiei

Foto: Inquam Photos/Alex Nicodim

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă salută deschiderea circulaţiei pe Lotul 2 al Autostrăzii 10 Sebeş–Turda, începând de marţi, şi îi felicită pe toţi cei implicaţi în finalizarea acestui proiect. El a mai spus că un punct important în programul de guvernare al alianţei PNL-PSD-UDMR este dezvoltarea infrastructurii de transport din ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

„Dezvoltarea infrastructurii de transport din România este un punct important în programul nostru de guvernare, pentru beneficiile pe termen lung pe care le va aduce ţării noastre, atât prin facilitarea legăturilor între regiuni, cât şi prin creşterea economică firească generată de viteza şi calitatea acestor legături. De aceea, îi felicit pe toţi cei implicaţi în finalizarea proiectului de faţă şi le urez succes celor angajaţi în proiecte similare”, a declarat Nicolae Ciucă, conform sursei citate.

Prim-ministrul a apreciat, în context, importanta susţinere financiară la nivel guvernamental din ultimii doi ani, care a impulsionat lucrările pe Lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda şi a dat asigurări privind determinarea guvernului de a sprijini finalizarea celorlalte loturi de autostradă aflate în lucru.

„Proiectele de infrastructură din România au trecut prin multe situaţii complicate, în ultimele decenii. Guvernul României va susţine şi va urmări îndeaproape implementarea fiecărui proiect de infrastructură la nivel naţional ”, a mai subliniat Ciucă.

Autostrada 10 Sebeş – Turda face legătura între autostrăzile A1 (Bucureşti-Nădlac, parte a  Coridorului IV paneuropean) şi  A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş), iar contractul pentru Lotul 2 a fost semnat în toamna anului 2014, cu Asocierea Aktor S.A.- S.C. Euroconstruct Trading SRL, având ca termen iniţial de finalizare a proiectului cea de-a doua jumătate a anului 2016.

Lotul 2, între Alba Iulia Nord şi Aiud, va fi deschis circulaţiei mâine, 30 noiembrie 2021, cu anumite restricţii de viteză. Pe tot lotul, viteza va fi limitata la 100 de km/h, iar în zona Dealului Oiejdea, unde se va circula pe o singură cale, pe câte o bandă de sens,  viteza va fi limitată la 60 de km/h, până în aprilie 2022 – termen asumat de constructor pentru încheierea tuturor lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here