VIDEO | Mărturia șocantă a unui muncitor român la Tönnies: Unii dintre colegi plângeau în somn, aveau mâinile umflate și dureri îngrozitoare

Ore suplimentare neplătite, dureri, presiuni din partea șefilor: un român care a lucrat timp de doi ani la Tönnies povestește despre condițiile precare de lucru și de cazare ale muncitorilor subcontractori, scrie postul de Radio Deutsche Welle.

„Noaptea, unii dintre colegi plângeau în somn, aveau mâinile umflate și dureri îngrozitoare”, povestește un muncitor român care și-a dat demisia de la Tönnies după doi ani. El a stat de vorbă cu DW sub protecția anonimatului.

Își amintește de benzile care mergeau mult prea repede și erau date mai încet doar când venea câte un control, de subcontractori români care cumpărau clădiri dezafectate în care cazau muncitori în spații mult prea mici și de un prieten care n-a rezistat decât o singură zi la Tönnies, chiar dacă își dorise mult să lucreze în Germania.

Între timp, muncitorul cu care am stat de vorbă lucrează la altă companie din Germania și spune că e mulțumit de condițiile de lucru de acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here