VIDEO | Misterul teleportării a fost decriptat. Este posibilă, dar nu seamănă cu cea din Star Trek

Brian Greene, profesor de fizică și matematică la Universitatea Columbia și cofondator al World Science Festival, explică modul în care se poate face teleportarea, într-un videoclip prezentat de Busines Insider.

„Teleportarea este una dintre ideile ciudate și există o versiune a acesteia pe care acum fizicienii o folosesc în mod obișnuit. Nimeni nu teleportează oameni dintr-un loc în altul loc.

Dar putem teleporta particule individuale. Putem plasa o particulă într-o locație și apoi, cumva, să creăm o versiune absolut identică a acesteia, așadar cu exact aceleași proprietăți, exact aceeași stare cuantică.

Și asta înseamnă, în esență, că ai trecut de la o particulă care era aici la una care se află aici. De fapt, procesul în sine distruge particula de aici. Deci, singura versiune a acestei particule care există atunci când acest proces este încheiat este cea care a fost creată în acest loc.

Și oamenii fac asta. Există un fizician foarte inteligent – Anton Zeilinger. El teleportează în mod obișnuit particule din Tenerife în La Palma. Este un lucru uimitor că poți face asta. Marea întrebare, desigur, este: Veți teleporta vreodată lucruri mari, precum oamenii?

Și procedurile care sunt folosite pentru particule individuale pur și simplu nu se escaladează. Nu poți pur și simplu să le scalezi pentru a face din ce în ce mai multe particule, nu cred. Dar cine știe? Peste 500 sau 1.000 de ani de acum, poate vom avea ceva pe masă pe care să putem încerca asta. Dacă se întâmplă în viața noastră, vă pot spune un lucru sigur:nu voi fi prima persoană care intră în acel dispozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here