Acasă Externe VIDEO | O firmă norvegiană a scos pe piață o mașină electrică...

VIDEO | O firmă norvegiană a scos pe piață o mașină electrică revoluționară cu autonomie de 1.000 km

Fresco XL este un vehicul complet electric care are suficient spațiu pentru opt pasageri. Mașina care costă 115.000 USD  promite o autonomie extraordinară de aproximativ 1.000 de kilometri per încărcare. Firma norvegiană din spatele ei a proiectat mașină pentru „clime mai aspre”, inclusiv pentru zăpadă. Este doar un model 3D, mai degrabă decât un prototip, dar mașina este deja disponibilă pentru precomandă, scrie Daily Mail.

Un producător auto scoate pe piață un model electric revoluționar denumit Fresco XL, în Norvegia, cu o autonomie excepțională de 1.000 de kilometri.

Fresco XL este un vehicul complet electric, cu spațiu suficient pentru opt pasageri și un preț de 115.000 de dolari. Firma norvegiană din spatele proiectului anunță că automobilul este conceput inclusiv pentru o ”climă mai aspră”, chiar și zăpadă.

A existat în piața auto un mare entuziasm în legătură cu lansarea modelului electric Cybertruck de la Tesla, compania din Statele Unite, care promitea o accelerație rapidă de la 0 la 100 de kilometri pe oră în numai 2,9 secunde și o autonomie de 800 de kilometri, la un preț destul de avantajos de 39.900 de dolari, dar proiectul întârzie.

În acest timp, alți producători atrag atenția, iar compania norvegiană Fresco anunță noul său model electric XL, care va putea rula 1.000 de kilometri, cu o singură încărcare.

În plus, Fresco XL este proiectat pentru ”clime mai aspre”, incluzând și zăpada, deoarece compania își are sediul în Scandinavia. Noua mașină va avea două motoare, fiind disponibilă în prezent pentru precomenzi.

Fabricantul a spus că automobilul va fi dotat cu baterii duble și capacități de încărcare. Vehiculul electric va avea prize unde pot fi conectate electronicele, precum laptopuri și smartphone-uri.

”Fresco XL complet electrică va veni cu un pachet de baterii foarte mari. Deoarece va fi dublă, va asigura aproximativ 1.000 de kilometri autonomie, pentru o încărcare. În plus, mașina va avea jante aerodinamice, care vor asigura o eficiență energetică ridicată”, a spus Adrian Kristofer Locklindh, director de operațiuni de la Fresco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here