VIDEO | O zonă rezidenţială din oraşul Mariupol a fost lovită de proiectile

O zonă rezidenţială din portul Mariupol, situat în sudul Ucrainei, a fost lovită de proiectile joi, când forţele ruse au începând o operaţiune militară pe scară largă asupra teritoriului ucrainean, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Autorităţile locale au afirmat că 26 de persoane au fost spitalizate cu răni după ce un district din estul oraşului Mariupol a fost bombardat şi ”o tentativă a trupelor ruse de a avansa” a fost zădărnicită.

O sursă diplomatică a declarat ulterior pentru Reuters că zonele de la periferia oraşului au fost ţinta unor bombardamente grele şi că au fost auzite sute de explozii.

Locuitorii de la marginea de est a oraşului Mariupol se află la numai 10 kilometri de zona controlată de separatiştii proruşi.

Separatiştii nu au atacat oraşul Mariupol în timpul conflictului din 2014, chiar dacă acesta este un port important pentru întreaga regiune, însă capturarea sa acum i-ar asigura Moscovei un control complet asupra coastei Mării Azov, sporind presiunea economică asupra guvernului ucrainean.

Corespondenţi Reuters din zonă au văzut joi o mulţime de semnale că armata ucraineană se pregăteşte să apere oraşul Mariupol. Coloane de vehicule lansatoare de rachete erau desfăşurate imediat în apropierea oraşului, iar soldaţi pe tancuri îşi afişau optimismul arătând trecătorilor semnul victoriei.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here