Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri seară, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis că „vor fi alegeri anticipate”, iar unul dintre argumente este acela că Parlamentul respinge ”pe bandă rulantă” acte normative adoptate de Guvern.

Vor fi alegeri anticipate, cum să renunțăm la un obiectiv fundamental pentru România? Faptul că Parlamentul respinge pe bandă rulantă acte normative care aduc lucruri bune pentru români este un argument în plus pentru dizolvarea Parlamentului”, a declarat Orban.

Ordonanţa de Urgenţă privind alegerile anticipate a fost respinsă miercuri de plenul Senatului. Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că decizia privind alegerile anticipate se va lua în Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională şi că Guvernul a dat o ordonanţă în acest sens ”din motive extrem de temeinice”, iar cine va vota împotrivă ”nu vrea să respecte termenele constituţionale”.

Solicitat să dea detalii despre ce a vorbit cu președintele țării, Orban a răspuns:  „Nu vreau să fiu indiscret”.

Liderii PNL s-au întâlnit cu Iohannis, miercuri seară, la o vilă de protocol pentru a discuta despre planul de declanșare a anticipatelor.

Liderii PSD au decis, miercuri, în unanimitate, în cadrul Comitetului Executiv Național, să boicoteze votul de învestitură pentru Guvernul Orban 2. Votul va avea loc pe data de 24 februarie.

Boicotul pesedist urmărește să lase ședința fără cvorum, astfel încât să nu poată fi dat votul pentru învestirea guvernului.

Această decizie a fost anunțată încă de zilele trecute de mai mulți lideri ai PSD.

Vom solicita public domnului Ludovic Orban să facă noi propuneri de miniștrii în locul celor care au primit aviz negativ. Dacă domnia să nu dorește, PSD nu se va prezența la ședința din 24 februarie pentru învestirea Guvernului”, a declarat, marți, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Și Șerban Nicolae a anunțat că PSD nu poate participa la votul de învestitură al Cabinetului Orban II, pentru că „nu este solicitată învestirea, fiind doar o mascaradă”.

Surse din PSD afirmă că o mare parte din partid încearcă blocarea calendarului pentru declanșarea alegerilor anticipate.

Dacă tragem suficient de timp putem trece peste termenul de 60 de zile prevăzut în Constituție pentru declanșarea alegerilor anticipate. Potrivit calculelor noastre dacă depășim dată de 25 martie fără a avea respingerea celui de-al doilea Guvern putem bloca alegerile anticipate”, au explicat sursele citate.

1 COMENTARIU

  1. Aceste javre psdiste au avizat pozitiv doar 4 ministri, celorlalti 12 le-au dat avize negative, perfect! E clar ca nu va place si nu este bun acest guvern, pai atunci mergeti si picati-l in parlament, ce va mai dati dupa cires?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here