Lider PNL, dat afară din partid după ce a fost în „bârlogul varanului”

  Bogdan Jelea, liderul consilierilor locali PNL din sectorul 5, a fost dat afară din partid pentru că a încălcat statutul PNL. Mai precis, i s-a reproșat participarea la emisiunea lui Mihai Gâdea la Antena 3, deși liberalii au interzis acolo după ce Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al partidului, a fost dat afară din platou în primăvară. 

  „Ca urmare a încălcării deciziei Biroului Executiv al PNL privind neparticiparea membrilor PNL la emisiunea domnului Mihai Gâdea de la Antena 3, precum și a pozițiilor exprimate în cadrul emisiunilor difuzare la Antena 3 din data de 12 și 19 noiembrie 2019, se sancționează domnul Bogdan Jelea cu excluderea din partid” scrie în decizia luată pe 23 decembrie. Documentul circulă în mediul online. 

  În timpul emisiunii din 12 noiembrie, în plină campanie electorală, Bogdan Jelea a criticat neparticiparea lui Klaus Iohannis la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă. De asemenea, l-a criticat și pe Ludovic Orban, dându-i dreptate lui Mugur Ciuvică. (https://antenaplay.ro/sinteza-zilei/9zloScNTadH). 

  Bogdan Jelea a spus că nu va comenta decizia partidului. 

  „Acțiunile mele pe acest subiect se limitează strict la proceduri statutare în interiorul PNL. După aproape 18 ani în Partidul Naţional Liberal, ani petrecuți la toate nivelurile ierarhice, consider că este o chestiune de bun simţ și de integritate din partea mea să abordez lucrurile în matca lor firească. Cu siguranţă voi evita să fac un scandal din această chestiune”, a declarat Bogdan Jelea în exclusivitate pentru dcnews.ro

  În vară, conducerea PNL Sector 5 a fost schimbată, la pachet cu leadershipul tuturor organizațiilor PNL din București. Astfel, Cristian Olteanu a fost înlocuit de Cristian Băcanu, actualmente secretar de stat la Ministerul Justiției. Vechea echipă de la conducere a format un fel de disidență sau rezistență, numită Asociația „Prin Noi Înșine”, din care Bogdan Jelea făcea parte. 

  Potrivit surselor universul.net, una dintre prioritățile noii echipe de la PNL Sector 5, susținută puternic de Ludovic Orban, este îndepărtarea liberalilor care au fost numiți politic din diverse funcții din administrație și care au coabitat cu PSD și cu Gabriela Firea. În cazul în care persoanele vizate nu au vrut să-și dea demisia de bună voie, se putea merge până la alungarea din partid. 

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here