Sursa foto: captura video

Aglomerație incredibilă, în weekend, la Poiana Brașov, după zăpezile istorice care au căzut în ultima vreme. Distracția la munte nu a ținut cont de pandemie nici de faptul că județul Brașov se află în scenariul roșu. Brașovul este în scenariul roșu, dar cu o incidență de 6,4 la mia de locuitori are toate șansele să intre în carantină în zilele următoare. Pentru că a nins cum nu s-a mai întâmplat de 20 de ani, Poiana a fost asediată de turiști. Doi metri măsoară, în unele locuri, stratul de zăpadă, informează stirileprotv.ro.

În Poiana Brașov a nins în ultimele două zile cât pentru tot sezonul de iarnă, iar zăpada a atras un număr mare de turiști. Mânați de dorința de a schia, turiștii au luat cu asalt instalațiile de transport pe cablu din stațiune, pentru a ajunge în vârful pârtiei.

La baza pârtiei s-au format cozi de zeci de metri. În timp ce unii au respectat măsurile anti Covid-19 impuse de autorități, au existat turiști care le-au sfidat. Jandarmii au încercat din răsputeri să menţină distanța şi să oblige lumea măcar să poarte masca.

Brașovul, în scenariul roșu

Mulți turiști au făcut însă cale întoarsă pentru că nu au avut unde să își lase mașinile. Alții și-au încercat norocul și au căutat disperați un loc în care să parcheze, deși troienele depăşesc pe alocuri doi metri.

Municipiul Braşov, de care aparţine şi staţiunea de schi, se afla în scenariul roşu. Orașul Brașov a ajuns sâmbătă la o rată de incidență de 6,40 la mia de locuitori, în vreme ce rata din județ a urcat la 4,46, potrivit datelor transmite de Grupul de Comunicare Strategică.

Autorităţile au anunţat că o eventuală intrare în carantină a orașului va fi discutată săptămâna viitoare.

Zăpada proaspăt așternută în strat bogat, de peste un metru, a umplut și stațiunea Păltiniș, de lângă Sibiu.

Ninsorile bogate din ultimele zile prelungesc sezonul de schi cu cel puțin două săptămâni. Având în vedere că suntem de fapt în extrasezon, prețurile sunt și cu 30% mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here