VIDEO | Poliţia din Philadelphia dejoacă un plan de atac armat la un centru de numărarea voturilor

Sursa: Twitter

Poliţia din oraşul american Philadelphia a arestat doi bărbaţi, după ce a aflat că se pregătea un atac armat împotriva unui centru de numărare a buletinelor de vot în alegerile prezidenţiale, potrivit ziarului Philadelphia Inquirer, relatează AFP, preluată de News.ro.

Anchetatorii au trecut la acţiune joi seara (ora locală), după ce au primit o informaţie cu privire la deplasarea suspectă a unui vehicul marca Hummer, în care se aflau mai multe persoane înarmate cu puşti de asalt de tip AR-15.

Acest vehicul, înmatriculat în statul Virginia, a venit în Philadelphia, cel mai mare oraş din statul-cheie Pennsylvania, la Centrul Convenţiilor, unde se numără în prezent buletine de vot în alegerile prezidenţiale americane.

Poliţiştii au intervenit imediat după ora locală 22.00 (vineri, 5.00, ora României) şi au arestat doi bărbaţi în apropierea Hummerului, scrie Philadelphia Inquirer.

Vehiculul avea autocolante cu mesaje promovate de QAnon – o mişcare complotistă de extremă dreapta.

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump, care este necesar să obţină o victorie în Pennsylvania dacă vrea să rămână la Casa Albă, a îndemnat miercuri şi joi la oprirea numărării voturilor în acest stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here