VIDEO | Premieră în învățământul românesc: Prima lecție cu drona transmisă LIVE din Sfântu Gheorghe pentru școli din toată țara

Joi, 6 mai, de la ora 11:00, va avea loc prima lecție din proiectul național „Educație la înălțime”, care va fi transmisă live din Sfântu Gheorghe, Tulcea, chiar din locul de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

Lecția va include zboruri cu drona și experimente ce vor demonstra impactul poluării asupra viețuitoarelor și vegetației din deltă. Elevii școlii din Sfântu Gheorghe s-au mobilizat deja și au adunat PET-uri de pe malurile apei și de pe plajă. Iar la finalul lecției de joi vor forma din ele, în direct, un mesaj manifest.

„Educație la înălțime” este primul proiect național ce dă viață obiectivelor de dezvoltare durabilă prin 8 lecții live transmise cu drona din diferite regiuni ale României de către profesori locali. Proiectul național este susținut de Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și dezvoltat în parteneriat cu Aspire Teachers și Asociația Cartierul Creativ Carolina.

Lecția din Sfântu Gheorghe va fi prezentată elevilor de către Irina Constantinescu, directoare la Eco-școala Cândești-Vale (Dâmbovița), profesoară de geografie, și Adnana Pătrășcoiu, directoare la Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe, profesoară de franceză și coordonatoarea cercului de ecologie din școală.

„Prima lecție va fi transmisă din Sfântu Gheorghe, când profesorii din toată țara vor avea ocazia să urmărească o lecție live specială, filmată cu drona, dar și experimente interesante, jocuri ce pun în evidență efectele poluării și mesaje manifest pentru a-i îndemna pe elevi să aibă grijă de neprețuita comoară din Delta Dunării. Prin lecțiile Educație la înălțime, elevii vor avea parte de interactivitate, ceea ce e fantastic, mai ales acum în vreme de pandemie”, spune Irina Constantinescu, coordonatoarea profesorilor din proiectul „Educație la înălțime”.

Lecțiile vor dura în jur de 50 minute și vor fi transmise prin YouTube Live, pe canalul Aspire Teachers. Orice profesor poate găzdui transmisiunea în direct în clasă, lecția fiind potrivită pentru elevi de 9-14 ani, la mai multe discipline, precum cultură civică, istorie, geografie, biologie, educație socială sau dezvoltare personală.

„Vor fi 50 de minute captivante, în care informațiile științifice vor fi completate într-o manieră inedită de experimente, imagini panoramice surprinzătoare de la înălțimea dronei, concurs de întrebări și mesaje surpriză. Este un prim pas în procesul prin care elevii devin conștienți că nu sunt lipsiți de putere, că schimbarea e posibilă și că ei pot fi agentul schimbării astfel încât, prin protecția speciilor și habitatelor acvatice să asigure un mediu de calitate pentru ei și generațiile viitoare”, subliniază Adnana Pătrășcoiu, directoarea Școlii Gimnaziale din Sfântu Gheorghe.

Până în prezent, peste 600 de profesori din toate colțurile țării și din Republica Moldova s-au înscris la lecțiile Educație la înălțime. Orice profesor sau învățător se poate înscrie în proiect prin completarea formularului de AICI.

Proiectul „Educație la înălțime” a pornit ca un pilot în trei școli din Hunedoara, la inițiativa oamenilor de televiziune Marius Toader și Adrian Robe. Ajuns la nivel național, proiectul are trei obiective: să familiarizeze elevii și profesorii cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un mod ce pune în valoare resursele României și competențele de secol 21, să creeze lecții interactive centrate pe elev, cu ajutorul celor mai noi tehnologii și să ofere materiale corelate cu programa școlară, accesibile tuturor profesorilor, chiar și după încheierea transmisiunilor live.

Pentru mai multe detalii despre transmisia live din Sfântu Gheorghe, luați legătura cu Adrian Robe 0745.050.536, unul dintre inițiatorii proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here