VIDEO | Premierul britanic s-a vaccinat cu serul AstraZeneca

Sursa: Twitter

Premierul britanic Boris Johnson a primit vineri seara o primă doză de vaccin AstraZeneca împotriva coronavirusului, la o zi după asigurările date de autorităţile de reglementare britanică şi europeană cu privire la siguranţa serului, relatează AFP, preluată de Agerpres.


”Nu am simţit practic nimic”, a declarat liderul conservator în vârstă de 56 de ani, care a fost vaccinat la Spitalul St Thomas din Londra, unde a stat trei zile la terapie intensivă în aprilie 2020, când a fost bolnav de COVID-19. El le-a cerut compatrioţilor să se vaccinzeze pentru că este ”cel mai bun lucru pentru voi, familia voastră şi toţi ceilalţi”.

După ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a concluzionat joi că vaccinul grupului suedezo-britanic este ”sigur şi eficient”, mai multe ţări europene au reluat vaccinarea, după ce o suspendaseră din cauza temerilor de efecte secundare, în special formarea de cheaguri de sânge.

Angajat de la începutul lunii decembrie într-o campanie masivă de vaccinare, Regatul Unit a administrat peste 26 de milioane de prime doze de vaccin împotriva COVID-19. Numai joi, au fost injectate 660.276 de doze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here