VIDEO | Propagandiștii lui Putin au intrat în panică: Există o situație dificilă pe unul dintre fronturi

La începutul atacului Rusiei asupra Ucrainei, propagandiştii lui Putin au prezis o victorie rapidă şi au batjocorit armata ucraineană ca fiind incompetentă şi incapabilă să-i înfrunte pe ruşi. Pe măsură ce războiul s-a prelungit, ei au susținut că autoritățile de la Kiev, conduse de Volodimir Zelensky, sunt aproape de colaps. În fața unei contraofensive ucrainene din ce în ce mai puternice, care realizează rapid profituri impresionante, propagandiștii ruși descriu acum armata ucraineană drept o hoardă uriașă înarmată cu cele mai bune arme occidentale, scrie onet.pl.

Experții lui Putin par să pregătească publicul rus pentru viitoarele pierderi ale teritoriilor ucrainene ocupate, care sunt acum recucerite de armata ucraineană. În timpul difuzării de miercuri a programului național de televiziune „60 de minute”, gazda Evgheni Popov a declarat: „Le dorim curaj luptătorilor noștri, care fac într-adevăr o muncă foarte importantă pentru a rezista hoardei uriașe antrenate în Occident”.

 

*Americani în fiecare unitate

Yevgeny Buzinskij, un general pensionar al Forțelor Armate Ruse, a susținut că armata ucraineană era supraaglomerată de specialiști americani: „Cred că sunt mii de consilieri și specialiști americani în Ucraina, probabil că sunt prezenți în fiecare unitate”.

În emisiunea de radio ”Full Contact” de miercuri, liderul propagandist al Kremlinului, Vladimir Soloviev – cu o față clar întunecată – s-a întrebat: „Sunt îngrijorat. Bineînțeles că vrem ca soldații noștri să zdrobească cealaltă parte și să meargă înainte, dar viața nu funcționează așa.”

Înainte de a începe programul său „Seara cu Vladimir Soloviev”, ridurile de pe fața gazdei au fost acoperite cu machiaj. Într-un interviu cu deputatul Dumei de Stat Andrei Gurulov, fostul comandant adjunct al districtului militar de sud al Rusiei, Soloviev a încercat să-și minimizeze reacția inițială față de pierderile recente ale Rusiei. „Tovarășe general, vorbești mereu atât de frumos și convingător. Calmează-i pe oameni, pentru că sunt zvonuri. Îmi pot doar imagina ce s-ar întâmpla dacă Telegram (canalul -n.r.) ar fi existat în 1942-1943” – a spus el.

Însă Gurulov a răspuns sumbru: „Cred că astăzi există o situație dificilă pe unul dintre fronturile noastre. Da, ucrainenii și-au concentrat trupele de asalt acolo și au început să atace”.

*Nu va fi pace cu Ucraina

Solovyov a avertizat că nu va exista pace cu Ucraina, indiferent de ce: „Nu va exista Minsk 3. Linia frontului ar putea fi străpunsă, pot fi înfrângeri locale, pot exista țipete entuziasmate venind de la Harkov și Kiev. Dar aceste lucruri nu ne vor schimba linia dură, în ansamblu. O vom sugruma. Nu există alte opțiuni. Îi vom îngropa pe ucraineni atât cât este nevoie.”

În programul lui Soloviev, expertul militar Mihail Onufrienko a respins termenul de „operațiune militară specială” și s-a plâns: „Acesta este un război dificil, acesta este un mare război, lumea nu a mai văzut războaie de această amploare de la al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, obiectiv vorbind, este cel mai de succes marș al juntei, din 24 februarie până acum. În mod clar nu avem suficienți soldați pentru a-i opri „- a spus rusul despre actuala contraofensivă a Ucrainei.

*Stalin și-ar pierde mințile

În cadrul programului „60 de minute” de joi, Apti Alaudinov, comandantul unității cecene „Akhmat” a lui Ramzan Kadyrov, a comparat din nou atacul Rusiei asupra Ucrainei cu o bătălie împotriva lui Antihrist și a adăugat că pierderea unei bătălii nu înseamnă pierderea războiului.

Moderatoarea, Olga Skabeeva (foto), a încercat să consoleze publicul, susținând că totul decurge conform planului: „Dacă ar fi existat rețele de socializare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Stalin și-ar fi pierdut cu siguranță mințile. Să nu intrăm în panică”, a mai spus propagandista lui Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here