”Jos pălăria pentru bunele politici pe care Vladimir Puțin le face. Jos pălăria pentru Siria, jos pălăria pentru conservatorismul de la referendum,” striga, marți seară, unul dintre protestatarii anti-COVID, în momentul în care trecea pe lângă Ambasada Rusiei din București, informează Ziare.com.

Cele câteva zeci de persoane care veneau de la protestul din Piața Victoriei, împotriva legii carantinarii și izolării pacienților infectați cu coronavirus, aplaudă frenetic: „Bravo, bravo!”

Grupul de protestatari pleacase în marș din Piața Victoriei spre sediile PNL și PSD, scandând lozinci precum „Ne vreți în spital, vă vrem la tribunal!”. În drumul lor, pe Șoseaua Pavel Kiseleff se află sediul Ambasadei Federației Ruse în România.

Întreaga scenă apare pe mai multe filmări postate pe rețelele de socializare. Printre cei care înregistrează este și Georgiana Arsene, soția lui Gelu Voican Voiculescu, și corespondenta publicației Sputnik Moldova, agenția de presă a Rusiei, cea care și intervine în timpul discursului: „Să se sesizeze ambasadele.”

Pe de altă parte, cel care conduce micul protest arată în intervenția sa, la microfon, că nu trebuie să se lase impresa că sunt plătiți de „ruși, americani sau de chinezi”, și s-a arătat nemulțumit de faptul că ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a dojenit administrația americană că a retras finanțarea pentru Organizația Mondială a Sănătății.

„Ne pune pe gânduri foarte serios,” conchide acesta. Barbatul subliniază că protestul este și împotriva unei oculte mondiale, iar Rusia ar face parte, „din păcate”, din aceasta.

„Nu suntem plătiți de aceștia, nu suntem deloc. Nu facem decât să spunem adevărul, când e vorba de adevăr. China, la fel,” concluzionează protestatarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here