VIDEO | Proteste în Slovenia față de pașaportul sanitar. Manifestanții acuză autoritățile de „corona-fascism”

Foto: www.rtvslo.si

Poliţia slovenă a împrăştiat cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene mii de manifestanţi la Ljubljana care protestau împotriva intrării în vigoare miercuri a unor restricţiilor mai severe împotriva COVID-19, printre care un paşaport sanitar obligatoriu pentru a munci, notează AFP.

Potrivit poliţiei, aproximativ 8.000 de protestatari s-au adunat „împotriva corona-fascismului” sau „pentru libertate”, în cel mai mare protest realizat vreodată pe această temă în mica republică alpină cu două milioane de locuitori.

„Poliţia a intervenit pentru a împrăştia manifestaţia după ce protestatarii au început să arunce sticle, pietre şi petarde”, potrivit unui comunicat al forţelor de ordine.

Potrivit site-ului de informaţii N1, au fost răniţi poliţişti, mai multe persoane au fost arestate şi altercaţii sporadice au mai avut loc în cursul serii între grupuri mici de protestatari şi poliţişti în centrul capitalei slovene, Ljubljana.

Noile restricţii, în vigoare de miercuri, impun un paşaport sanitar care să ateste vindecarea de COVID-19, vaccinarea ori un test negativ ca o condiţie pentru a munci sau a merge la cumpărături, transmite Agerpres.

Aceste măsuri au intervenit în contextul în care numărul contaminărilor creşte brusc în această ţară unde numai 45% din populaţie este vaccinată.

Pe Twitter, ministrul de interne Ales Hojs a dat vina pe opoziţie şi media pentru violenţa manifestanţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here