VIDEO | Scene cutremurătoare lângă Tel Aviv: Atacarea cu cruzime a unui bărbat, presupus arab, difuzată în direct la televiziune

Israelul a fost şocat miercuri seara după difuzarea la televiziune, în direct, la o oră de mare audienţă, a imaginilor unui bărbat bătut cu cruzime de atacatorii săi, militanţi de extremă dreapta, într-un oraş din apropiere de Tel Aviv, transmite Agerpres, care citează AFP.

Imaginile, dificil de privit, arată un bărbat, considerat arab de atacatori, scos cu forţa dintr-o maşină şi apoi bătut cu cruzime de o mulţime de câteva zeci de persoane până când şi-a pierdut conştienţa.

Incidentul, a cărui filmare a fost transmisă în direct de postul Kan, a avut loc pe promenada de la malul mării din Bat Yam, un oraş situat la sud de Tel Aviv.

Poliţia şi serviciile de urgenţă au sosit după 15 minute, timp în care victima zăcea în mijlocul străzii.

Mulţimea a justificat actul susţinând că bărbatul este un arab care a încercat să intre în mulţimea protestarilor de extremă dreapta. Filmarea difuzată de Kan sugera mai degrabă un şofer care încerca să evite demonstraţia.

ATENȚIE! SCENE CU IMPACT EMOȚIONAL:

Victima „este grav rănită, dar (în stare) stabilă”, a anunţat într-un comunicat spitalul Ichilov din Tel Aviv, fără a-i dezvălui identitatea.

Deputatul de extremă dreapta Bezalel Smotrich, liderul partidului Sionism Religios, s-a declarat ruşinat de acest exemplu de „cruzime atroce”. „Fraţi evrei, opriţi-vă! Nu putem, în niciun caz, să ne permitem acte violente”, a adăugat el.

Marele rabin al Israelului, Yitzhak Yosef, a făcut miercuri apel la încetarea atacurilor comise de evrei:”Cetăţeni inocenţi sunt atacaţi de organizaţii teroriste, inimile ne sunt grele, iar imaginile dificile, dar nu ne putem permite să fim atraşi în provocări şi atacuri”, a spus rabinul.

Deputatul arab Issawi Fredj (Meretz, stânga) consideră că acestea sunt „începuturile unui război civil”.

Militanţi de extremă dreapta au manifestat miercuri seară în toată ţara, provocând ciocniri cu forţele de ordine şi, uneori, cu arabii israelieni.

Poliţia a informat că „reacţionează la incidente violente din mai multe oraşe, inclusiv Lod, Acre (Akko) şi Haifa”. Potrivit acesteia, un evreu a fost grav rănit de pietre în Acre.

„Protestatarii din Lod şi Acre nu îi reprezintă pe arabii israelieni, protestatarii din Bat Yam (…) nu îi reprezintă pe evreii israelieni, violenţa nu ne va dicta viaţa”, a declarat liderul opoziţiei Yair Lapid, care încearcă să formeze o coaliţie de uniune naţională după eşecul premierului Benjamin Netanyahu de a forma o coaliţie de dreapta.

La rândul său, Netanyahu a declarat că „ceea ce se întâmplă în ultimele zile în oraşele Israelului este insuportabil … nimic nu justifică atacarea arabilor de către evrei şi nimic nu justifică atacarea evreilor de către arabi”.

1 COMENTARIU

  1. Intrega planeta intelege corectitudinea raspunsului armatei statului ISRAEL la atacul militar cu rachete intreprins de Hamas . Este practic o situatie de razboi si razboiul are legile lui clar stipulate de tratatele internationale . Pericolul vine de unde nu te astepti . Atacarea unui cetean de catre alti cetateni ai aceluiasi stat inseamna insa altceva . Imaginatia unora o ia rasna . Trebuie rapid oprit totul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here