Alexandru Muraru: Alegerile din Republica Moldova au reprezentat o victoria covârşitoare a rațiunii, toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului promovate de către AUR

Foto:. Inquam Photos / Bogdan Buda

„Victoria covârşitoare a Partidului Acțiune și Solidaritate și a Maiei Sandu la alegerile parlamentare deschide calea Republicii Moldova spre o apropiere mai profundă de Uniunea Europeană și pentru eliminarea structurilor oligarhice de corupție care au ținut țara în subdezvoltare în ultimii 30 ani”, se arată într-un comunicat semnat de către liderul PNL Iași, Alexandru Muraru.

Continuarea comunicatului:

  • Partidul Național Liberal, filiala Iași, a fost, în ultimii ani, implicat direct în sprijinirea forțelor pro-europene de la Chișinău. PNL este în marea familie europeană a popularilor europeni împreună cu partidul Maiei Sandu, iar în domeniul politicii externe integrarea Republicii Moldova în structurile europene și dezoligarhizarea țării reprezintă proiecte prioritare.
  • O altă semnificație a alegerilor de ieri din Republica Moldova o reprezintă votul de blam dat de către cetățenii moldoveni partidului extremist și neofascist AUR, care a dorit să transfere și în Republica Moldova practicile de bullying politic, subminare a democrației și extremism ideologic. Victoria covârşitoare a Maiei Sandu este și victoria toleranței, respectului și demnității împotriva xenofobiei, urii și extremismului promovate de către AUR, un partid de factură legionară și antisemită, cu discursuri extremiste si populiste.
  • Mulțumim cetățenilor moldoveni pentru ca nu au dat curs mirajului mincinos al AUR, formațiune care a fost marginalizată în Parlamentul din București, iar acest lucru s-a dovedit a fi și un câștig pentru Republica Moldova.
  • Cordonul sanitar creat din februarie de a menține acest accident al democrației într-o zonă marginală a dat roade. AUR este în faliment politic. Valorile democrației și ale respectului sunt mai puternice decât rasismul, antisemitismul și homofobia!”

Alegeri în Rep. Moldova: Partidul Maiei Sandu, PAS, câștigă detașat cursa parlamentară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here