VIDEO | Se trage pe străzile din Herson și a fost raportat fum de la o presupusă bază militară rusă. Soldații ruși, angajați în luptă

Patru explozii puternice au fost auzite la Herson în seara zilei de 17 septembrie, iar localnicii susțin că fum negru se ridica de pe platforma unei fabrici de mașini unde se presupune că se află o bază militară rusă, notează, sâmbătă seară, publicația ucraineană Kyiv Independent.

Pe de altă parte, tot sâmbătă seară, contul de Twitter, OSINTtechnical, a difuzat mai multe videoclipuri în care se vede cum, în oraș, un vehicul militar rusesc și mai mulți soldați trag într-o anumită direcție. Mașini particulare, surprinse în trafic de tirurile grele de armăm, trag pe dreapta. În alt clip apar mai multe blindate care trec în viteză, iar în altul, luptători neidentificați.

„Există o mulțime de întrebări privind autenticitatea acestei lupte, dar cu siguranță (militarii ruși) trag în ceva”, punctează OSINTtechnical.

Alte canale de Twitter, precum Ukraine News, se îndoiesc că imaginile sunt altceva decât un produs al propagandei ruse.

Cert este că un buletin informativ de sâmbătă seară al Statului Major al armatei ucrainene arăta că forţele ruse îşi pregătesc posibile căi de retragere din regiunea Herson (sud), unde au scufundat în Nipru nouă vagoane pentru a improviza o trecere în zona hidrocentralei Kahovskaia, potrivit Agerpres, care citează Unian şi Ukrainska Pravda.

„În legătură cu acţiunile reuşite ale forţelor noastre privind scoaterea din funcţiune a tuturor podurilor peste fluviul Nipru în direcţia Herson, invadatorii au început să-şi amenajeze căi de retragere”, indică Statul Major ucrainean.

Potrivit armatei, în zona hidrocentralei Kahovskaia, pentru a construi în viitor o trecere, trupele inamice au scufundat nouă vagoane.

„Recoltă” generoasă de oficiali pro-ruși răpuși de ucraineni, în Berdiansk, Lugansk și Herson

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here