VIDEO | Sfârșitul unei ere: Poliția Română face tranziția de la pistoalele Carpați la Beretta. Vela: „Din anii ’70, poliția foloseşte tehnică depăşită”

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că Poliţia Română va fi dotată cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care vor fi făcute în ţara noastră. El a adăugat că în poliţie începe să aibă loc o normalizare, pentru că nu poţi lupta cu infractori, cu reţelele de crimă organizată sau cu cele de trafic de droguri ori de persoane înarmat cu pistoale Carpaţi sau Makarov din anii ’70.

„Cele 25.000 de pistoale achiziţionate de Inspectoratul General al Poliţiei Române urmează a fi distribuite până la finalul lunii august angajaţilor din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii armamentului. În perioada imediat următoare, va fi distribuit primul lot de 5.000 de pistoale Beretta”, arată un comunicat de presă al MAI.

Reprezentanţii instituţiei precizează că, în decursul acestui an, au fost recepţionate autospeciale noi, iar până la finalul anului se va ajunge la peste 6.000 de autospeciale care vor fi distribuite structurilor Poliţiei Române.

De asemenea, alte echipamente şi mijloace tehnice pentru protecţia poliţiştilor, precum căşti de protecţie cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonţ, maiouri de protecţie, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea poliţiştilor.

„Astăzi (miercuri – n.r.) este un moment extrem de important. Din anii ’70, Poliţia din România foloseşte tehnică depăşită, tehnică pe care dumneavoastră ca oameni ai legii, care aplicaţi legea, care apăraţi cetăţenii, o folosiţi în condiţii improprii. Avem cazuri în care poliţişti s-au jertfit pentru ţară, poate de multe ori fiindcă nu au avut cu ce să se apere. Această tehnică nou pe care dumneavoastră astăzi aţi primit-o e un prim pas, un început. Toţi colegii dumneavostră de la ordine publică, poliţie rutieră, vor fi dotaţi cu armanente de ultimă generaţie. Acest armament, pistoalele Beretta sunt făcute în România. Nu le-am achiziţionat de la intermediari, de la furnizori, la preţuri exorbitante. Am considerat ca tot armamentul cu care se dotează Poliţia România să fie fabricat în România. Preţul la care am achiziţionat aceste pistoale e sub preţul de piaţă. Preţul de achiziţie a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA şi este unul foarte bun, mult sub preţul pieţei, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricaţie este în curs de instalare la Romarm, deci în România”, a afirmat miercuri Marcel Vela la evenimentul care a marcat dotarea poliţiştilor cu pistoale Beretta.

Ministrul de Interne a adăugat că noile dotări pentru poliţie vor transmite un semnal infractorilor şi anume „toleranţă zero” faţă de aceştia.

La evenimentul de înmânare a noilor mijloace de intervenţie şi protecţie ale poliţiştilor, ministrul de Interne Marcel Vela a oferit poliţiştilor prezenţi primele 100 de pistoale de calibru 9×19 mm, marca Beretta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here