VIDEO South Park, spulberat din China, după ce Winnie a pus într-o lumină proastă regimul Xi Jinping. Reacția creatorilor

Sursa: captură video

Ultimul episod din serialul South Park a făcut valuri la Beijing, unde autoritățile au decis să scoată din mediul online orice clip, orice episod și orice discuție referitoare la această producțiem scrie The Hollywood Reporter. Aceeași soartă au avut-o inclusiv grupurile de fani de pe rețelele sociale.

Potrivit sursei citate, reacția vine după ce președintele Chinei, Xi Jinping, a fost comparat cu personajul de desene animate Winnie the Pooh, iar trimiterile la situația politică și socială din China nu au fost pe placul liderilor comuniști.

Realizatorii South Park au avut o replică pe măsură pentru autoritățile chineze.

Episodul-problemă poate fi vizionat – AICI.

Context

Asocierea Xi-Winnie e un păcat capital, dacă e să judecăm după logica cenzurii de la Beijing, unde problema pusă de Winnie the Pooh nu este de ieri de azi, ci încă din 2013, odată cu vizita în China a președintelui SUA de atunci, Barack Obama.

O imagine surprinsă în timpul plimbării celor doi a fost comparată atunci cu o secvență ai căror protagoniști sunt celebrul ursuleț și amicul său Tigger.

De atunci, cenzorii regimului stau cu ochii pe Winnie ca pe butelie, mai ales că în timp îndrăgitul personaj a fost folosit pe diverse canale online pentru a-l satiriza pe liderul suprem, Xi Jinping.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here