Cele „zece porunci” ale Vioricăi Dăncilă, dacă ajunge la Cotroceni

Foto: Inquam Photos/George Călin

Viorica Dăncilă a publicat o listă de 10 promisiuni pe care le face, în eventualitatea că va ajunge președintele României. Șefa PSD se recomandă drept „un alt fel de președinte pentru România”. Ea nu menționează direct, dar este clar din tonul mesajului și a celor spuse până acum, că vrea să fie diferită Klaus Iohannis.

„Președintele României este, înainte de toate, o sumă a unor valori: încredere, viziune, stabilitate și respect. Mi-am asumat drumul către această demnitate știind că trebuie să dovedesc, în fața cetățenilor și a lui Dumnezeu, că înțeleg, onorez și apăr aceste valori.

Proiectul meu pentru România are la bază 10 principii care vor sta pe masa dialogului atât cu partenerii interni, cât și cu cei internaționali:

  1. Voi lucra pentru o societate în care nimeni nu este lăsat în urmă
  2. Toți românii trebuie să se bucure de dezvoltarea țării
  3. Nu voi negocia democrația, la nivel național, european sau internațional
  4. Voi veghea la siguranța națională, ca prioritate absolută
  5. Avem nevoie de o administrație publică implicată, puternică și responsabilă
  6. Cred într-o Românie care contează într-o Europă socială și o lume globalizată
  7. Cred în politica externă făcută în beneficiul României și românilor
  8. Voi și un președinte implicat al românilor de pretutindeni
  9. Vom demonstra lumii că România este o gazdă bună și un partener de cuvânt
  10. Voi deschide Palatul Cotroceni și îl voi conecta cu țara
No photo description available.

Președintele României este, înainte de toate, o sumă a unor valori: încredere, viziune, stabilitate și respect. Mi-am…

Publicată de Viorica Dăncilă pe Luni, 14 octombrie 2019

Viorica Dăncilă nu face apel la mandatul ei în fruntea guvernului în acest mesaj. Și mai bine că nu a făcut-o, dacă ar fi să ne luăm după bilanțul făcut guvernării PSD de către deputatul USR Claudiu Năsui.

„PSD a distrus stabilitatea economică și ne lasă îndatorați la maxim și cu cheltuieli curente enorme. Am înregistrat record negativ după record negativ: cel mai mare deficit fiscal, cele mai mari dobânzi și cel mai accelerat ritm de creștere al datoriei publice (la un moment dat a ajuns la împrumuturi de 11 milioane de lei pe oră).

Avem cea mai mare inflație din Europa de câteva luni bune, iar de la începutul anului suntem în topul 3 țări cu cea mai mare creștere a inflației din UE. Deficitul bugetar cel mai probabil va depăși 3%. Anul trecut deficitul a ajuns la 2,9% numai pentru că guvernul a recurs la tot felul de subterfugii și artificii ca să amâne plăți.

Economia a crescut pe datorie, și prin explodarea cheltuielilor de personal la stat. La stat salariile au ajuns sa fie cu aproximativ 91% mai mari decât la privat. În contextul în care economia privată este cea care duce povara fiscală a pensiilor și a cheltuielilor statului.” a scris Claudiu Năsui pe pagina lui de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here