Ministerul Transporturilor construiește un drum de mare viteză, de la zero, intitulat Autostrada de Centură a Bucureștiului și construiește pasaje pe actuala Variantă ocolitoare a Capitalei.

Autostrada de Centură (A0) va avea 102 kilometri. A fost desemnat, suprinzător, abia al nouălea cel mai important proiect de infrastructură rutieră în Masterplanul pentru Transporturi, scrie Newsweek.ro.

În acest moment, loturile din zona sud au fost licitate și se află în diverse stadii de execuție. Cele mai avansate sunt: tronson Vidra – Bragadiru (16%), Glina – Vidra (3%). Ambele tronsoane ar trebui să se deschidă în 2023 și au o lungime de 16 kilometri fiecare.

În zona de nord, tronsoanele sunt în faza de licitație.

Primul câștigător și în nord:

„În urma reevaluării ofertelor conform deciziilor CNSC și Curtii de Apel București, CNAIR a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului pentru Proiectare și Execuție Autostrada de Centură București, Sector Centura Nord, Lot 3: km 39 -km 47, în lungime de 8,6 km.

Ofertantul desemnat câstigător a oferit preţul de 413.665.346,64 lei fără TVA. Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. În cadrul contractului, viitorul antreprenor va realiza mai multe lucrări de artă, incluzând 7 pasaje, două dintre acestea având lungimi de 318,30 m și respectiv 466,50 m.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, arată CNAIR.

A0 va fi destinată traficului greu de mărfuri, dar și tuturor acelora aflați în tranzit

În acest fel, actuala Centură București va fi „eliberată” și folosită de locuitorii suburbiilor, navetiști, firme de curierat și logistică.

Autoritățile au abandonat modernizarea Șoselei de Centură a Capitalei (lugime 70 km), pentru care nu există în plan începerea unor licitații sau lucrări. Pe 40 de kilometri de pe Centura Capitalei se circulă pe o singură bandă.

Ministerul Transporturilor modernizează, însă, doar 11 kilometri între DN2 (ieșirea din Voluntari) și Autostrada Soarelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here