VIDEO | Temutul interlop Florian Tudor, supranumit „Rechinul”, a fost arestat în Mexic

Florian Tudor supranumit „Rechinul”, investigat inclusiv de FBI pentru crearea unei reţele transnaţionale de clonare de carduri, a fost arestat în Mexic în baza unei cereri de extrădare formulate de România, au anunţat autorităţile judiciare mexicane.

Florian Tudor a fost arestat joi de procurori ai Biroului Procurorului General, ca urmare a unei solicitări formulate de autorităţile române, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor.

În timpul procedurii de arestare, alte două persoane, inclisv avocatul lui Florian Tudor, au fost reţinute, pentru că au încercat să împiedice arestarea acestuia.
El a fost dat în urmărire internaţională în 24 martie.

În urmă cu un an, Rise Project relata că gruparea condusă de craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, este investigată de către FBI în cooperare cu Parchetul General din Mexic. O investigaţie realizată de OCCRPRISE ProjectQuinto Elemento Lab şi Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad  a arătat că Rechinul este liderul unei organizaţii transnaţionale care a dus clonarea de carduri bancare la nivel aproape industrial şi a făcut profituri de sute de milioane de euro.
Botezaţi ”Gangsterii de pe Riviera Maya” după regiunea în care operează, interlopii originari din Craiova au instalat în jur de o sută de bancomate capcană la malul mării Caraibilor între localităţile Cancun şi Tulum dar şi în alte zone turistice din ţara latino-americană. Operaţiunea românilor s-a desfăşurat în patru paşi. Bancomatele bandei au colectat ilegal informaţiile utilizatorilor, datele furate au fost transferate pe carduri clonă, echipele de “trăgători” au fost trimise în alte zone ale lumii ca să retragă banii iar o parte din sumele obţinute a fost investită în proprietăţi imobiliare în România, Statele Unite, Mexic şi alte ţări. Un fost membru al grupării a estimat că “Gangsterii de pe Riviera Maya” au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, operaţiunea lor desfăşurându-se între 2014 şi 2019, conform Rise Project.
În colaborare cu Parchetul General din Mexic, UIF (Unidad de Inteligencia Financiera) a descoperit tranzacţii financiare între cel puţin opt firme cu sediul în Mexic şi una din România, a afirmat într-un interviu Santiago Nieto, şeful UIF.

2 COMENTARII

  1. Individul asta,un taranoi cu 4 clase din Craiova,a reinventat roata,mai nene😃😅😂Asta ,ca si alti borfasi de 2 lei din tarisoara noastra eliberata proaspat din comunism,in 1989, a luat sigur lectii de la marii mafioti occidentali,caci aici se umbla cu banul in mana la aprozar si alimentara!Dupa reinnoirea pecereului,redenumit ,mai modern,feseneu,neocomunistii ,la indemnul securitatii ,cereau in direct,la tevereul lor,devenit al „poporului” si „liber”😉,facilitarea afacerilor cu italienii,pentru-cica!-modernizarea rapida a tarii😉!Firme de spalat la greu banii mafiei italiene au intrat masiv in tara,ingrosand buzunarele comunistilor!Fosti puscariasi,eliberatibde militieni iesiti la prndie ,au fost imbracati in bodyguarzi,interlopi periculosi au fost antrenati de securisti sa sparga cu piciarele si rangile banvomatele si sa le ascunda in bazele lir de antrenament ,aflate prin paduri…Capul mafiei e sigur un mexican si sigur e seful acestui taranoi,o sa aflam si ca are legaturi la varful statului mexican,cea mai corupta tara din America latina,dupa Columbia..asa ca,mai usor cu denumiri d-astea pompoase,de „capul mafiei internationale”pentru un amarat de borfas cu cateva clase din Craiova comunista,unde inca se merge cu banul la magazin,caci cardul e ceva necunoscut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here