VIDEO | Trupe speciale ale Poliţiei, mobilizate la Bolintin-Vale, după ce zeci de persoane au ieşit în stradă

Sursa: Pexels

Zeci de persoane protestează, miercuri seară, în localitatea Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu, oamenii făcând apel unii la alţii, pe reţelele de socializare, să iasă în stradă, la sediul Primăriei şi la cel al Poliţiei, după ce un localnic a murit, în urmă cu trei zile, după ce a fost lovit cu pietre. Trupele speciale din cadrul Poliţiei au fost mobilizate pentru a preveni eventuale conflicte, oamenii legii fiind huiduiţi de către cei ieşiţi în stradă. Vicepremierul Sorin Grindeanu se arată convins că „Ministerul de Interne va gestiona situaţia”, informează News.ro.

Totul a pornit de la un conflict între un şofer al unui microbuz şi un tânăr, în timpul scandalului tânărul lovindu-l pe şofer cu o piatră în cap. Fratele celui agresat a sunat la 112, puţin după ora 20:30. Bărbatul lovit a fost dus la spital, în Bucureşti, însă acesta a murit. Tânărul acuzat de agresiune este arestat preventiv.
Oamenii sunt nemulţumiţi de moartea localnicului şi cer ca autorităţile să facă dreptate. Ei se îndemană unii pe alţii să iasă în stradă şi să distribuie pe reţelele sociale clipurile transmise live de la faţa locului.
Participanţii au huiduit la apariţia forţelor de ordine şi au cerut ca primarul oraşului să discute cu ei.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a comentat situaţia de la Bolintin Vale.

„Sunt convins că Ministerul de Interne va gestiona situaţia de la Bolintin şi totodată vinovatul pentru crima săvârşită să plătească”, a afirmat Grindeanu, la Antena 3.
„În localitate a fost constituită zonă specială de siguranţă publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze şi să fie asigurat climatul de ordine si siguranţă publică. Pe raza oraşului Bolintin Vale sunt prezente forţe din cadrul structurilor Poliţiei Române şi Janadarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, transmite IPJ Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here