VIDEO | Ucraina: Cel puţin doi morţi şi 29 de răniţi în urma unui atac cu rachete asupra oraşului Sloviansk

Sursa: Twitter

Cel puţin două persoane a fost ucise şi 29 rănite, luni, în atacuri cu rachete ruseşti împotriva oraşului Sloviansk, situat în estul ţării, a declarat Pavlo Kirilenko, şeful administraţiei militare regionale din Doneţk, citat de CNN, potrivit News.ro.

ACTUALIZARE – Pavlo Kirilenko a actualizat bilanţul victimelor în urma atacului cu rachete de luni din oraşul Sloviansk, situat în estul ţării. „La ora 13:00, sunt 2 morţi şi 29 de răniţi în Sloviansk”, a postat el pe reţelele sociale.

Autorităţile oraşului au spus că printre răniţi se află şi un copil.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

O serie de clădiri, inclusiv locuinţe şi birouri, au fost avariate sau distruse în atacul care a avut loc în jurul orei locale 10:30, a declarat Kirilenko, adăugând că au fost folosite două rachete S-300.

„În plus, în acelaşi timp, şi localitatea Drujkivka a fost lovită de un atac cu rachete – două rachete S300 au lovit orfelinatul din Drujkivka şi l-au distrus aproape complet”, a declarat Kirilenko, precizând însă că în prezent, „nu există victime în Drujkivka”.

Nu se ştie deocamdată dacă orfelinatul era evacuat sau nu.

Anterior, preşedintele Volodimir Zelenski anunţase că bombardamente ruseşti au ucis luni o persoană în oraşul Sloviansk din regiunea Doneţk. Zelenski a postat o înregistrare video a urmărilor atacului, care arată pagube extinse, două incendii şi maşini arse. „Încă o zi care a început cu terorism din partea Federaţiei Ruse. Statul agresor a bombardat Slovianskul nostru. Din păcate, există o persoană decedată şi victime cu diferite grade de gravitate a rănilor. Toate serviciile lucrează la faţa locului”, a declarat liderul ucrainean pe Telegram.

„Există legi pe care nimeni nu trebuie să le respecte”. Eseul-răspuns al autorului Metro 2033, adresat tribunalului putinist care îl judecă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here