VIDEO | Ultimele secunde din viața comediantului afgan decapitat de talibani pentru că făcea glume pe seama lor. A râs de ei până la ultima suflare

Un comediant afgan care a continuat să-i parodieze pe talibani după ce aceștia au preluat puterea în Kandahar (al doilea oraș al țării), a fost executat. Insurgenții l-au scos din casă cu forța și l-au pus în fața unui pluton de execuție, apoi l-au decapitat, relatează Daily Mail.

Într-o filmare de la sfârșitul lunii iulie 2021, Nazar Mohammad, cunoscut drept Khasha Zwan, apărea pe bancheta din spate a unei mașini, între doi talibani, dintre care unul avea și o mitralieră.

Potrivit Human Rights Watch, Mohammad a fost ucis de talibani la sfârșitul lunii iulie la Kandahar după orașul a fost cucerit de jihadiști.

Pe filmare se vede cum Khasha Zwan a continuat să facă glume despre talibani chiar și după ce a fost capturat, ceea ce l-a făcut pe unul dintre insurgenți să-l plesnească peste față.

Bărbatul din stânga lui este văzut râzând pe parcursul înregistrării, însă la un moment dat se vede cum schimbă mitraliera cu o armă de foc mai mare.

Ulterior, Nazar a fost dat jos din mașină și împușcat de mai multe ori. Potrivit informațiilor locale, fotografiile îl arată pe acesta sprijinit de un copac și apoi întins pe jos, cu gâtul tăiat.

Nazar Mohammad era cunoscut pentru cântecele și dansurile în care îi parodia pe talibani, multe dintre ele fiind publicate și pe contul său de TikTok.

Talibanii au negat inițial implicarea în moartea comediantului, însă în cele din urmă au confirmat că cei doi bărbați din mașină erau talibani.

Gruparea a transmis că suspecții au fost arestați și vor fi judecați într-un tribunal taliban.

Talibanii au mai sustinut că Nazar Mohammad, din provincia Kandahar, a fost implicat in torturarea și uciderea talibanilor. Eu au adăugat că acesta ar fi trebuit să fie judecat de un tribunal taliban, și nu să fie executat sumar.

Zwan a lasat in urma o sotie si mai multe fiice.

Printre cei care au denunțat moartea comediantului s-a numărat și Sarwar Danesh, vicepreședintele Afganistanului înainte ca talibanii să preia controlul Kabulului. Danesh a declarat că a-i da o palmă lui Khasha Zwan este similar cu a da o palmă întregului popor afgan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here