Sursa foto: ETV.ro
Un bătrân din județul Bacău care a fost dat dispărut acum 30 de ani s-a întors acasă, o surpriză imensă pentru familie care îl credea mort și-i făcea pomeniri în fiecare an, scrie Desteptarea.ro.
Bărbatul, care are acum 93 de ani, a plecat de acasă în 1991 și de atunci n-a mai știut nimeni de el. Și poliția a renunțat să-l mai caute, iar copiii au renunțat și ei.
Vasile Gorgos are acum 93 de ani. Conform Etv Bacău, toată viața a fost negustor de vite și obișnuia să plece frecvent de acasă. Lispea cu zilele dar de fiecare dată se întorcea acasă. Ultima dată a plecat în 1991 și de atunci nu a mai venit. Nimeni nu a mai știut de el. Copiii l-au crezut mort și de vreo 15 ani i-au tot făcut slujbe de pomenire.
Până într-o seară de duminică din august când bătrânul a fost lăsat în fața casei de o mașină. Vecinii povestesc că omul era confuz, că nu mai știa exact care e poarta. Și pentru ei a fost ceva straniu știind că Vasile Gorgos cel mai probabil era decedat fiind dat dispărut de 30 de ani. El a fost adus de niște tineri care l-au luat cu mașina din fața gării Bacău. Ajunși în satul Buhoci, nu au găsit locuința omului; de asemenea, nimeni nu-l recunoștea.

La un moment dat au oprit la un bar unde l-a recunoscut cineva și i-a îndrumat către casa bătrânului.

Nora lui Gorgos s-a albit la față când l-a văzut în fața porții. L-a anunțat pe soț că i s-a întors tatăl acasă, acesta crezând în primă fază că e o glumă proastă. Surprinzător, bătrânul părea foarte bine îngrijit, dar când a fost întrebat pe unde a fost acesta a răspuns că acasă.

Cel mai probabil Vasile Gorgos suferă de o boală neurologică pentru că nu își aduce aminte unde a fost și nici de copiii nu-și mai aduce aminte prea bine. Cu toate acestea își amintește de oameni și întâmplări de dinaintea dispariției sale.

În buzunarele bătrânului, nora lui a găsit un bilet de tren din ziua respectivă, pe ruta Ploiești – Bacău, dar și buletinul de identitate, cu adresa din comuna Buhoci. Este foarte posibil ca cineva să-l fi luat și să-l fi adus acasă după adresa din buletin. Dar aceasta este doar o ipoteză. În aceste condiții, familia solicită ajutorul autorităților pentru a desluși această poveste încurcată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here