VIDEO Un german a păcălit Google Maps să devieze traficul din Berlin, după ce s-a plimbat cu 99 de telefoane mobile într-un căruț

Sursa foto: Pexels

Un german a generat un ambuteiaj virtual pe Google Maps după ce s-a plimbat pe străzile din Berlin trăgând după el un căruț cu 99 de telefoane mobile.

Smartphone-urile din căruț, conectate la Google Maps, au păcălit aplicația să arate o stradă goală ca fiind blocată de trafic, scrie Dailymail, preluat de Mediafax .

Simone Weckert, artist de profesie, a descoperit că poate păcăli sistemul aplicației să creadă că pe drumul parcurs de el cu cele 99 de telefoane mobile este un ambuteiaj în trafic.

Culoarea drumurilor din aplicație s-a schimbat din verde în roșu, ceea ce a dus Google Maps să le spună utilizatorilor să evite zonele respective din Berlin.

Pe site-ul său, Weckert a scris că serviciul interactiv al Google Maps a „schimbat fundamental modul în care înțelegem ce este o hartă” și modul în care interacționăm cu ele.

El a mai spus că aplicația „și-a stabilit singură o poziție” prin interacțiunea cu alte aplicații precum Airbnb și deliveroo, creând o nouă formă de „capitalism digital”.

Totodată, Weckert a explicat că acest nou mod de a interacționa cu hărțile ne poate determina comportamentul, arătând că schimbarea culorii străzii din Google Maps din verde în roșu are un impact în lumea fizică prin schimbarea rutei pe care o alegem când conducem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here