VIDEO | Vas de salvare a migranţilor finanţat de Banksy, reţinut de autorităţile italiene

Sursa: captură video

Autorităţile italiene au reţinut un vas de salvare a migranţilor finanţat de artistul stradal Banksy, după ce acesta a răspuns la un apel de urgenţă în centrul Mediteranei, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

Vasul respectiv, vopsit roz şi numit Louise Michel, a fost reţinut duminică în portul Lampedusa, în legătură cu o presupusă încălcare a noilor reguli italiene pentru bărcile de salvare operate de organizaţii neguvernamentale.

„Ştim de zeci de bărci aflate în primejdie chiar în faţa insulei chiar în acest moment. Totuşi, suntem împiedicaţi să dăm ajutor. Este inacceptabil!”, a notat pe Twitter echipajul de pe vasul Louise Michel.

Duminică, cel puţin 29 de persoane din Africa subsahariană au murit în timp ce încercau să ajungă în Italia, după ce două bărci care le transportau pe Mediterana s-au scufundat în largul coastelor Tunisiei.

În weekend, autorităţile italiene i-au indicat vasului Louise Michel să se îndrepte către portul Trapani, după ce sâmbătă a efectuat o primă operaţiune de salvare, potrivit unui comunicat de presă al pazei de coastă italiene emis duminică după-amiază.

Însă pentru că erau multe apeluri de la persoane aflate în dificultate, echipajul a decis să efectueze o altă operaţiune de salvare, ceea ce a dus la încălcarea noilor protocoale introduse de guvernul de extremă dreapta al Italiei.

Şeful Statului Major al Apărării, discuţii cu omologul italian despre situaţia regională de securitate şi consolidarea relaţiilor bilaterale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here