VIDEO. Violențe la Atena după ce Parlamentul grec a adoptat un proiect de lege referitor la demonstraţiile de stradă

Parlamentul din Grecia a adoptat joi un proiect de lege referitor la demonstraţiile de stradă, în timp ce mii de oameni au manifestat, unii violent, în centrul Atenei pentru a denunţa noua lege, transmite News.ro, care citează Reuters.

Legea a fost depusă în Parlament de guvernul conservator în încercarea de a reglementa demonstraţiile care provoacă perturbări publice frecvente şi afectează comerţul.

Aproximativ 10.000 de demonstranţi s-au adunat în faţa Parlamentului cu pancarde pe care se putea citi „jos mâna de pe demonstraţii”. Un grup de protestatari care s-a desprins de grupul principal a aruncat cu proiectile cu benzină în poliţie, care a răspuns cu gaze lacrimogene.

Proiectul prevede numirea unui ofiţer de legătură, restricţii pentru demonstranţi sau interzicerea demonstraţiilor, dacă autorităţile consideră că pun în pericol siguranţa publică. În plus, organizatorii sunt răspunzători pentru leziunile sau daunele provocate de protestatari.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 187 de voturi pentru, dintr-un total de 300 de parlamentari.

În Grecia, ţară care se reface încă după criza economică profundă declanşată în 2009, au loc frecvent  proteste de stradă.

În timpul crizei, piaţa Syntagma, din faţa Parlamentului, a fost deseori scena unor proteste largi anti-austeritate, dintre care unele au devenit violente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here