VIDEO | Vladimir Putin a depus un buchet de trandafiri roşii la sicriul deschis al lui Jirinovski

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a adus vineri un omagiu defunctului lider ultranaţionalist Vladimir Jirinovski, un opozant conciliant, prin depunerea unui buchet de trandafiri roşii la sicriul acestuia, în cursul unor funeralii la Moscova, relatează AFP, citată de News.ro.

Moartea lui Jirinovski, la vârsta de 75 de ani, a fost anunţată miercuri.

Un politician vocal, dar nu împotriva lui Putin, Jirinovski a fost o figură majoră a vieţii politice ruse, după căderea fostei Uniuni Sovietice, în 1991.

În urma unei slujbe la Catedrala Cristos Mântuitorul, a avut loc o ceremonie de omagiere, cu sicriul deschis, în cursul căreia Putin şi-a făcut o scurtă apariţie.

 

Putin a depus un buchet de flori şi s-a înclinat în faţa mortului, fără să spună un cuvânt.

Jirinovski urma să fie îngropat vineri după-amiază.

El a candidat în aproape toate alegerile prezidenţiale din Rusia modernă, iar Partidul său Liberal Democrat (LDPR, extremă dreapta) a fost reprezentat mereu în instanţe locale şi naţionale.

Diatribele, impulsurile războince şi apariţiile sale improbabile sunt cele care rămân în memoria ruşilor – între altele aruncarea apei dintr-un pahar într-o dezbatere, insultarea adversarului sau bătăi în sediul Parlamentului cu un deputat.

Ultima sa ispravă a avut loc pe 27 decembrie, când a prezis că 2022 ”nu va fi un an paşnic, ci va fi anul în care Rusia va redeveni o putere”, anunţând astfel invazia rusă a Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here