VIDEO | Voluntarii ruși, veniți să „salveze Republica Națională Lugansk”, s-au speriat și au refuzat să lupte

„Ocupanții” ruși care au venit să ucidă ucraineni în regiunea Lugansk au descoperit brusc că au fost întâmpinați în Ucraina nu cu flori, ci cu bombardamente de artilerie și cu mortiere. Se pregăteau să jefuiască în Ucraina, dar nu erau gata să moară, scrie obozrevatel.com.

Așa-numitul „detașament de voluntari” din Rusia a efectuat o „ofensivă negativă” înapoi în Federația Rusă, în timp ce înregistra un videoclip cu scuze și plângeri cu privire la „înșelăciune”. A fost publicat pe canalul Telegram al Centrului pentru Comunicații Strategice al Ministerului Apărării al Ucrainei.

„Mercenarii ruși care au venit să omoare ucraineni în Donbas au refuzat să lupte și se plâng că au fost „utilizați în alte scopuri.””, a transmis videoclipul în StratCom.

Printre pretențiile voluntarilor se numără și aceea că au fost „trimiși în prima linie fără pregătire adecvată și fără nicio interacțiune cu forțele armate”.

„S-au gândit că vor fi întâmpinați cu flori, dar, de fapt, o cutie de castraveți a explodat undeva în apropiere, sau poate a tras un mortier – și tot curajul le-a căzut imediat în pantaloni. Mercenarii au fugit înapoi în Rusia”, a jubilat armata ucraineană.

În videoclip, câteva zeci de fugari se plâng de situația lor.

„Oamenii au fost trimiși pur și simplu la sacrificare. În momentul de față ne-am întors pe teritoriul Federației Ruse. Nu există ajutor din partea conducerii. Oamenii trăiesc în diferite regiuni, inclusiv în zonele sale cele mai îndepărtate. Inclusiv în Orientul îndepărtat, în zona Arhanghelsk”, spun cei care care au filmat videoclipul.

„Eliberatorii” completează geografia: printre ei se numără și cei sosiți din Kamceatca, Sahalin, Insulele Kurile, Murmansk și alte regiuni ale Rusiei, față de care „republica națională Lugansk” se află la mii de kilometri distanță.

După o călătorie nereușită în Ucraina, „eliberatorii” nu au doar că nu au vreo mașină de spălat furată, sau vreo tabletă, dar nici măcar bani pentru a ajunge pur și simplu înapoi acasă.

Anterior, sursa citată a raportat că în Donbas, sute de invadatori au fugit din locul lor de desfășurare pentru a nu lupta împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei. Toți au fost reținuți în Transbaikalia natală și acum vor fi judecați. Fiecare riscă 10 ani în spatele gratiilor – dar pentru ei este mai bine decât să fie uciși și abandonați de ai lor undeva într-un șanț din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here