VIDEO | Vrânceanul care a salvat 12 oameni surprinşi de viitură lângă Nereju: „Aşa ceva nu se uită. Am trăit într-o zi cât pentru o viaţă”

Marius Coviltir este vrânceanul care, în urmă cu aproximativ două săptămâni, a salvat 12 oameni surprinşi de o viitură puternică pe o insulă, într-o zonă împădurită, de pe raza comunei Nereju. În vârstă de 45 de ani, Marius Coviltir lucrează de 10 ani la Salvamont Vrancea, 7 ani fiind voluntar, iar în restul timpului fiind angajat în cadrul acestei instituţii, transmite News.ro

În urmă cu aproximativ două săptămâni, judeţul Vrancea a fost lovit crunt de furia naturii. Mai multe localităţi au fost inundate, viituri puternice s-au produs şi au umplut cu apă şi nămol zeci de gospodării şi chiar case.

Una dintre cele mai dificile situaţii s-a înregistrat atunci la Nereju, unde 12 muncitori au fost surprinşi  de o viitură puternică, reuşind să se salveze pe o insulă, dar tot  în mijlocul vâltorii. Oamenii s-au refugiat într-un vagon şi au stat izolaţi 24 de ore, timp în care s-au căutat soluţii pentru salvarea lor. Pompieri, salvamontişti, jandarmi, autorităţi locale şi judeţene s-au mobilizat pentru salvarea celor 12, între care şi adolescenţi, dar şi femei, soluţia identificată fiind un sistem provizoriu de tip tiroliană peste apele învolburate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here