VIDEO | Vreme severă în SUA: Nouă persoane au murit într-o singură zi. Peste 5.000 de zboruri anulate, iar peste 8.000 au întârzieri

Cel puţin nouă persoane au murit în Statele Unite, unde vremea severă de iarnă continuă să afecteze milioane de americani, conform CNN. Peste 5.000 de zboruri au fost anulate vineri şi peste 8.000 au întârzieri. În mai multe state sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică, relatează News.ro.

Călătorii s-au confruntat vineri cu o situație fără precedent, din cauza vremii de iarnă care a determinat anularea a peste 5.000 de zboruri în aeroporturile din SUA.

Seattle, Chicago O’Hare, New York LaGuardia, Denver şi Detroit continuă să conducă în fruntea anulărilor, potrivit datelor de pe site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware.

Pe aeroporturile din Cleveland, Ohio şi Grand Rapids, Michigan, peste 70% dintre zboruri au fost anulate. Aeroportul Buffalo din statul New York a fost închis în întregime. Aeroportul Internaţional Portland a avut aproximativ două treimi din zborurile anulate. Şi aeroporturile din Chicago, Dayton, Seattle şi Sioux Falls au avut fiecare mai mult de jumătate din zborurile anulate.

FlightAware afişează, de asemenea, peste 8.400 de zboruri întârziate.
Decese cauzate de vremea rea
– Ohio: Patru persoane au murit în urma unor accidente de maşină legate de vreme,mai multe persoane au fost rănite vineri într-o serie de accidente care au implicat aproximativ 50 de maşini pe autostrada Ohio Turnpike.
Millions Face Extreme Winter Weather with 'Once-in-a-Generation' Storm
– Kentucky: Trei oameni au murit, Guvernatorul Andy Beshear a anunţat două decese vineri dimineaţă, spunând că o persoană nu avea adăpost, iar cealaltă a murit într-un accident. Un alt deces a fost confirmat în comitatul Montgomery din cauza unui accident de maşină.
– Missouri: O persoană a murit după ce se pare că a pierdut controlul maăinii pe drumurile îngheţate, a anunţat vineri Departamentul de Poliţie din Kansas City. Vehiculul a aterizat cu botul  în jos într-un pârâu şi s-a scufundat în apa îngheţată, au spus oficialii.
Sports reporter's reluctant snowstorm broadcast goes viral – DW – 12/24/2022
– Kansas: O persoană a murit într-un accident, a declarat vineri patrula de autostrăzi din Kansas pentru CNN.
De asemenea, peste 500.000 de gospodării au rămas fără curent electric, fiind afectate statele Maine, New Hampshire, New York, Maryland şi Virginia.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here