VIDEO. Zeci de maimuțe moarte după un incendiu la o grădină zoologică din Germania

Mai multe zeci de maimuţe de la grădina zoologică din Krefeld, în Germania, au murit în urma unui incendiu la adăpostul lor, în noapte de marţi spre miercuri, incendiu provocat de lampioane zburătoare chinezeşti, a anunţat Poliţia locală, citată de AFP.

„Cele mai rele temeri ale noastre au devenit realitate”, au scris reprezentanţii grădinii zoologice, miercuri, pe Facebook. Cel puţin 30 de maimuţe au murit, potrivit Poliţiei. 

Un incendiu a făcut ravagii, puţin după miezul nopţii, la Casa maimuţelor din această grădină zoologică, situată în landul Renania din sud-vestul Germaniei. Ea adăpostea în special urangutani, marmosete şi cimpanzei. Doar doi cimpanzei au supravieţuit, precum şi o familie de gorile care erau într-un adăpost adiacent. 

Pompierii au reuşit să împiedice propagarea incendiului la alte adăposturi. 

Potrivit primelor detalii din anchetă, incendiul ar fi fost provocat de lampioane, care sunt interzise în această regiune din 2009. Trei dintre aceste lampioane au fost găsite în incinta grădinii.  

Grădina zoologică va rămâne închisă miercuri, angajaţii fiind „în stare de şoc” după „această tragedie”, conform conducerii instituţiei.          

Această tragedie riscă să relanseze dezbaterea care are loc în Germania cu privire la focurile de artificii, petarde zgomotoase şi lampioanele zburătoare, în special cele cumpărate de germani în noaptea de Anul Nou, dar care provoacă în fiecare an răniţi, decese şi poluează atmosfera. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here