Premieră. Ministerul de Interne deschide publicului arestul Securității din subsolul CC

Sursa foto: captura tv

Ministerul Afacerilor Interne organizează, duminică, Ziua porţilor deschise la Comitetul Central al PCR şi în biroul lui Nicolae Ceauşescu, pentru prima dată în 30 de ani.

”Vă invităm să reconstituim Drumul spre democraţie şi libertate din 22 Decembrie 1989. Vă aşteptăm la ora 12:08 să păstrăm împreună un moment de reculegere în Piaţa Revoluţiei”, a transmis, duminică, Ministerul Afacerilor Interne, citat de News.ro.

La 12:09, oră la care Elena şi Nicolae Ceauşescu au decolat cu elicopterul de pe acoperişul Ministerului Afacerilor Interne, se vor deschide porţile pentru a vizita clădirea unde a funcţionat Comitetul Central al Partidului Comunist Român până în data de 22 Decembrie 1989 şi locul de unde a condus România Nicolae Ceauşescu.

Publicul va avea acces în spaţii care nu au fost niciodată deschise publicului, cum sunt şi arestul fostei Securităţi, aflat în subsolul CC, sau balconul de la etajul 1, de unde dictatorul Nicolae Ceauşescu s-a adresat pentru ultima dată românilor.

În interiorul MAI vor fi prezentate şi două expoziţii cu documente şi fotografii de referinţă: ”Expoziţie documentară dedicată Revoluţiei din Decembrie 1989”, organizată sub egida Arhivelor Naţionale, şi ”Revoluţia din Decembrie 1989 – 30 de ani” cu imagini din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres.

Fiind obiectiv militar, vizitatorii trebuie să prezinte la intrare un document de identitate, iar copiii sub 14 ani trebuie să fie însoţiţi de un adult.

Intrarea se poate face până la ora 16.00, iar ieşirea până la ora 17.30.

De la ora 18.00, împreună cu Guvernul României, Asociaţia Geeks For Democracy şi Asociaţia 21 Decembrie se va organiza un eveniment de lumină şi culoare în faţa sediului fostului CC, unde vor fi proiectate imagini inedite din perioada 1945-1989, precum şi imagini din zilele Revoluţiei din Decembrie 1989.

Totodată, se va face apelul solemn prin rostirea numelor Eroilor martiri căzuţi în Decembrie 1989.

1 COMENTARIU

  1. […] Fostul sediu al CC a fost dat, în premieră, pe mâinile poporului, la 30 de ani de la Revoluție. O zi în care românii au putut vedea cu ochii lor de unde au fost călcați în picioare de Tovarășu’ și Tovarășa. Cu aceeași ocazie, au avut pentru câteva clipe ocazia să simtă întunericul și răceala beciurilor în care au fost schingiuiți contestatarii curajoși ai regimului comunist. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here