Inquam Photos / Cornel Putan

Viktor Orban şi-a ţinut, pentru a zecea oară, discursul anual ca prim-ministru al Ungariei. În cadrul discursului premierul ungar nu a evaluat doar ultimul an, aşa cum este uzual, ci ultimii 10, concluzionând că deceniul a fost cel mai bun din istoria Ungaria de la Tratatul de la Versailles (1919) încoace. În cadrul discursului său, presărat cu obişnuitele conspiraţii, Orban a spus că „nu există liberali, doar comunişti cu diplomă”, conform index.hu.

Pe lângă laudele pentru propria guvernare şi administraţie, Viktor Orban a mai vorbit şi despre „prostiile europene liberale” şi a spus că europenii sunt incapabili să vadă reuşitele guvernului său.

Prim-ministrul ungar a vorbit şi despre noul său referendum, prin care doreşte să taie din compensaţia financiară oferită romilor care au suferit de pe urma segregării în şcoli, dar şi cea oferită deţinuţilor care au fost închişi în condiţii inumane. Orban a numit aceste măsuri „o parte a planului malefic a lui George Soros”.

„Ei (n.r. – europenii) nu pot accepta că în această parte a lumii ne putem defini libertăţile fără «limbajul liberal deştept», bazat pe trei principii creştine: capacitatea de a face diferenţa dintre bine şi rău, Dumnezeu ne-a creat după chipul şi imaginea sa şi, deci, suntem egali în pofida originii şi culorii pielii noastre.

„Europa nu este la Bruxelles. Noi suntem Europa, iar Ungaria nu trebuie să se conformeze aşteptărilor elitelor obosite de la Bruxelles. Europa nu esta viitorul Ungariei, Ungaria este viitorul Europei”, a mai adăugat Orban.

Nu există liberali, doar comunişti cu diplomă. Dacă ne-am fi luat după ei am fi fost acum în moarte clinică, cerând împrumuturi de la FMI şi Bruxelles, iar George Soros şi-ar fi ţinut mâinile pe robinetele cu bani”, a spus Viktor Orban.

Orban a anunţat, de asemenea, că guvernul său va introduce un plan pentru protecţie climatică, un număr de măsuri pentru creşterea numărului de panouri solare şi pentru reîmpădurire. Recunoaşterea de către Orban a crizei climatice arată că mesajul criticilor din interioriul Fidesz, partidul de guvernământ, a ajuns, totuşi, la prim-ministrul ungar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here