Premierul ungar Viktor Orban a promis joi că eforturile instituţiilor UE şi ale unor politicieni europeni de a-l determina să renunţe la legea care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli vor fi zadarnice, potrivit agenţiilor Reuters şi MTI.

Parlamentul European şi Comisia Europeană vor ca noi să lăsăm activiştii şi organizaţiile LGBTQ în şcoli şi grădiniţe. Dar Ungaria nu doreşte acest lucru”, a scris Viktor Orban într-un mesaj pe Facebook, în ziua în care în această ţară intră în vigoare legea care interzice folosirea în şcoli a materialelor care promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen, precum şi a conţinuturilor pornografice, notează Agerpres.

Aceasta este o chestiune de suveranitate naţională, iar ”birocraţii de la Bruxelles nu au nicio treabă aici, orice ar face nu vom lăsa activiştii LGBTQ printre copiii noştri”, a promis premierul ungar.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat miercuri Budapesta cu o nouă procedură de infringement dacă nu ”corectează” respectiva lege. ”Această lege este nefastă, este abjectă (…), profund contrară valorilor fundamentale ale UE: protejarea minorităţilor, apărarea drepturilor omului, valori ancorate în tratatele noastre”, a indicat şefa executivului comunitar.

Într-o acţiune de protest împotriva acestei legi, ONG-urile Amnesty International şi Hatter Society au ridicat joi un imens balon în formă de inimă în culorile curcubeului deasupra clădirii parlamentului de la Budapesta.

1 COMENTARIU

  1. Din nefericire – teoria fructului oprit va produce mai multe neintelegeri decit simpla expunere teoretica a adevarului . Copilul va constata – cu uimire – ca nu este lasat a parcurge si a stii despre existenta unui adevar . Reactiile acestor copii vor fi imprevizibile – la nivelul parcursului scolar si la nivelul familiei. Intrebarile lor vor deveni staruitoare si neclaritatile ,ce nu pot fi lamurite nici de parinti si nici de stat , de frica unor represiuni legale ,vor produce dezechilibre de substanta . A spune copilului EXISTENTUL – nu face decit sa ii ofere cunostere in timp ce RESTRICTIA (ce pacat ca unii asa numiti democrati inca mai vor sa creeze garduri ) nu ii poate oferi decit nelamurire , intrebari suplimentare si inutile .Cu totii ne aducem aminte cite intrebari nu ne puneam(in perioada comunista) cind nu eram lasati sa purtam blugi , fuste scurte sau cind eram obligati de a avea o anume frizura . Cita refulare si emotie negativa stringeam . Asa se va intimpla si de aceasta data . Pentru citeva voturi in plus se incearca eliminarea unui adevar si inlocuirea lui cu o minciuna .In numele unui asa zis BINE comun se restalmaceste totul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here