Violenţe în Gaza: 24 de morți, între care şase copii. Reacția Israelului

Peste 20 de persoane, inclusiv şase copii, au fost ucise în Gaza de la începutul unui nou val de violenţe între gruparea Jihad Islamic şi Israel, au declarat sâmbătă seara autorităţile din enclava palestiniană, relatează AFP, preluată de News.ro.

Această nouă confruntare, care a început vineri, este cea mai gravă dintre statul evreu şi organizaţiile armate din Gaza de la războiul din mai 2021, care în unsprezece zile a făcut 260 de morţi de partea palestiniană, inclusiv combatanţi, şi 14 morţi în Israel, inclusiv un soldat, conform autorităţilor locale.

Potrivit unui raport actualizat, Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat că 24 de persoane, inclusiv şase copii, au murit de vineri în loviturile israeliene şi că 215 au fost rănite.

Autorităţile israeliene contrazic această evaluare şi asigură că mai mulţi copii palestinieni au fost ucişi sâmbătă seara la Jabalia (nord) în urma unui atac cu rachetă eşuat al Jihadului Islamic către Israel.

„Forţele de securitate israeliene nu au lovit Jabalia în ultimele ore”, a declarat biroul premierului israelian Yair Lapid într-un comunicat.

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că se pregăteşte pentru ” săptămână” de raiduri în Gaza, vizând organizaţia Jihad Islamic,unde a ucis 15 luptători. Printre ei, un comandant şef, Tayssir Al-Jabari.

„Bătălia abia începe”, a spus Mohammed Al-Hindi, un oficial al Jihadului Islamic.

Surse egiptene au declarat pentru AFP că autorităţile de la Cairo, un intermediar istoric între Israel şi grupurile armate din Gaza, încearcă să stabilească o mediere. În timpul unui discurs, preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a spus că lucrează „neobosit” pentru a restabili calmul.

Armata chineză efectuează ”simularea unui atac asupra insulei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here