Foto: INQUAM/George Călin

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, atrage atentia asupra unei afaceri dubioase patronate de Gabriela Firea. 

”STIATI CA… Firea cumpară căldura produsă de ELCEN, care ține de Guvern, cu 200 de RON și o vinde la ‘săracilor care trăiesc în blocuri comuniste și nu au bani să se mute în Ilfov’, ca ea, cu 500 de RON?

Nu? Ei bine, ăsta e adevărul. Ăsta e profesionalismul administrației PSD-FIREA. Și da, asta a spus Firea, dacă stați în blocurile comuniste sunteți niște săraci, pentru că bogații s-au mutat în Ilfov, unde stă și ea.

Gabriela Firea are o singură grijă, să arate cu degetul spre liberali pentru falimentul mandatului ei. Cu cât se apropie campania, cu atât mai mare e disperarea că trebuie să își facă bagajele.

Ministerul Muncii va defini în cadrul unui comitet interministerial consumatorul vulnerabil. Nicio persoană în nevoie nu va rămâne fără subvenție. Nouă ne pasă de oameni, nu încercăm să-i manipulăm. Oamenii ne votează pentru că muncim, nu pentru că le spunem povești cu sabotaje închipuite.

În rest, doamna Firea, mai multă muncă și mai puține minciuni. Publicitatea la TV nu rezolvă problema blocurilor rămase fără căldură.

P.S. E adevărat că pe șeful peste găurile din țevile RADET îl cheamă Burghiu?!”, scrie Violeta Alexandru pe Facebook.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, ar trebui să știe de ce plătesc bucureștenii 495,51 lei pe gigacalorie deși, prin TermoEnergetică, o cumpără cu 196 lei de la ELCEN, în condițiile în care sistemul de termoficare din București, aflat în grijă Primăriei Municipiului București, este în prag de colaps, a transmis, marți, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Firea a comentat din nou, marți, proiectul Ministerului Energiei de renunțare la subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici și afirmă că parlamentarii PSD vor vota împotriva unei astfel de inițiative. Marți, Popescu a atras atenția că Firea acuză de câteva zile ”sabotaje închipuite”, crezând că bucureștenii nu văd realitatea orașului lor.

Miercuri, ministrul a subliniat că sistemul de termoficare din București, aflat în grija Primăriei Municipiului București, este în prag de colaps.

”Doamna Gabriela Firea are obligația să răspundă la o întrebare vitală: de ce plătesc bucureștenii 495,51 lei pe Gigacalorie deși, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei (fără TVA) de la ELCEN? Răspunsul cu siguranță va fi unul revelator! Oare nu cumva din așa zisa subvenție, pe care spune că o plătește pentru cetățenii ”din blocurile vechi de apartamente, care nu și-au permis financiar să se mute în blocuri noi sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov”, acoperă de fapt și pierderile de pe rețeaua avariată, pe care nu a fost în stare să o modernizeze?!?”, a scris ministrul, pe pagină sa de Facebook.

El consideră că nu este o noutate pentru nimeni că sistemul de termoficare are țevile vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense.

”Dar primarul Capitalei, doamna Firea, în loc să prezinte soluții aruncă cu acuzații nefondate! Ce se întâmplă cu suma de 299,51 lei?!?! Ce acoperiți de fapt cu această sumă? Cred că bucureștenii au dreptul să afle aceste informații! Așa cum am mai anunțat, dar vreau să o fac din nou, am discutat cu cei de la BERD despre posibilitatea unor împrumuturi pentru a moderniza ELCEN, dar și rețeaua de termoficare din București, pentru o soluție integrată, eficientă cu costuri mai mici pentru bucureșteni. Pentru că, spre deosebire de cei din PSD, care doar vorbesc, noi, cei din PNL găsim și soluții la problemele pe care fie nu le-au rezolvat, fie le-au provocat”, a scris ministrul.

Popescu consideră că definirea consumatorului vulnerabil nu are nicio legătură cu subvenția pe care Consiliul General o acordă bucureștenilor.

”Consumatorul vulnerabil va fi definit de un comitet interministerial, care va fi condus de Ministerul Muncii, pentru că acolo este materia de drept, unde va fi prezent și Ministerul Dezvoltării, pentru că acolo sunt primăriile. Și va fi implicat și Ministerul Ecomomiei și Energiei. Definirea consumatorului vulnerabil nu o împiedică nicio primărie să dea subvenții în continuare. Lăsați campania electorală și treceți la treabă!”, a scris Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here