Premierul Viorica Dăncilă a fost aşteptată de protestatari în faţa clădirii unde urma să aibă loc întâlnirea premierului cu pensionarii. Dăncilă spune că protestatarii, care au scandat „analfabeta”, sunt aceleaşi 7-8 persoane care merg la evenimentele din ţară ale PSD. Premierul a declarat că oamenii „protestează împotriva punctului de pensie” și că „Parlamentul României să adopte un act normativ prin care să oprească calomnia și defăimarea”, un proiect despre care Liviu Dragnea vorbea încă din primăvara anului trecut.

În presă scrie că Viorica Dăncilă a fost contestată, aşteptată de protestatari. Sunt 7 sau 8, mereu aceeaşi. Normal că nu încalcă nimeni libertatea de exprimare, dar este vorba şi de cei 7 ani de acasă. Eu nu am să jignesc niciodată, nici pe ei şi nici pe altcineva, iar despre ei nu sunt convinsă că fac diferenţa. Azi creşte punctul de pensie si pensia minimă, măsură aşteptată de pensionari. Măcar pentru ei trebuiau să se abţină”, a declarat Viorica Dăncilă, la sosirea la Pavilionul Expoziţional Constanţa, unde avea întâlnirea cu pensionarii.

Protestatarii strânşi în faţa clădirii au avut un schimb de replici şi cu câţiva pensionari, înainte de sosirea premierului.

Dăncilă a făcut referire la protestatari şi în discursul din faţa pensionarilor.

„Lumea ştie să facă diferenţa. Acesta personaje pe care le întâlnim de fiecare dată şi nu ştiu decât să jignească nu vin cu nimic constructiv. Aici, la Constanţa, sunt oameni cinstiţi. De la Constanţa nu au ieşit, au venit de la Bucureşti pentru că ei cred că pot influenţa. Ei vor veni cu jigniri, noi vom spune adevărul şi vom veni cu proiecte”, a spus premierul.

Întrebată despre faptul că pe o pancartă scria „guvernați pentru infractori”, Dăncilă a replicat: „Cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie, pe urmă să vorbească astfel despre guvern și eu cred că la un moment dat vor trebui legitimați și acest Guvern ar trebui să-i cheme cineva să spună care infractori, pentru ce infractori, ce a făcut acest guvern că să favorizeze infractorii? Dimpotrivă. Eu știu că acum o săptămâna am adoptat o serie de acte normative tocmai pentru oprirea criminalitățîi în România. Dar cred că societatea și sper să se întâmple acest lucru sau Parlamentul României să adopte un act normativ prin care să oprească calomnia și defăimarea. Nu asta este poporul român. Poporul român este un popor care respectă pentru a fi respectați. Sunt aceiași oameni care vin de la București la Constanța, la Baia Mare, la Iași, sunt oameni cu agenda proprie, iar pentru noi agenda este agenda cetățeanului. Deci încercăm să ii ignorăm”.

În zonă, au venit și jandarmii, pentru că între protestatari și membrii PSD au avut loc schimburi dure de replici înaintea sosirii Vioricăi Dăncilă.

Mihai Fifor: De doi ani şi jumătate, guvernăm sub asediu

Secretarul general PSD, Mihai Fifor a declarat că PSD guvernează de doi ani şi jumăte sub asediu, fără o zi de linişte:

„Vă întreb, oameni buni, pe mâinile cui să dăm ţara asta? Unora care spun <ia să plecaţi voi, noi nici măcar nu venim noi, dar să plecaţi>. Bine, plecăm mâine, şi? <Păi noi nu am prea vrem să intrăm la guvernare, nu prea avem guvern. Păi şi atunci? Cui dăm ţara? Nu-i de ajuns că de doi ani şi jumătate, aproape trei, guvernăm sub asediu? Nu a fost o zi de linişte, o zi de linişte în care să putem să guvernăm în linişte pentru români, pe un program pe care dumneavoastră l-aţi votat”, a spus Fifor.

Acesta a adăugat că PSD nu pleacă niciunde pentru că nu are de ce.

„Şi vă mai spun un lucru: nu doar că nu plecăm, dar mergem înainte cu fruntea sus, pentru că nu ne e ruşine de nimic, de niciuna din măsurile pe care le-am luat şi de nici una din măsurile pe care le vom lua mai departe”, a adăugat secretarul general PSD.

Eugen Teodorovici: Şi eu am fost rebel, dar cu respect

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat duminică, la Constanţa, în faţa pensionarilor, că este responsabilitatea lor să îşi înveţe nepoţii să ducă mai departe munca începută de ei. Teodorivici a făcut referire şi la lipsa de respect a unora,, în contextul prezenţei unor protestatari.

„Şi hotelurile de la mare sunt construite pe munca dumnavoastră. Lumea uită şi mai ales tinerii din ziua de azi. Când trec pe lângă dumneavoastră, nu trec cu respectul cuvenit. S-au stricat multe în şcoala, toti am fost puţini rebeli, şi eu am fost rebel în şcoală, dar cu respect faţă de colegi şi profesori”, a declarat Eugen Teodorovici, în faţa pensionarilor, la Constanţa.

Declaraţiile vin şi în contextul în care câteva persoane au scandat „Analfabeta” în momentul în care a ajuns Viorica Dăncilă la întâlnire.

„Există o limită a bunului simţ şi nu ştiu dacă o înveţi la şcoală în familie. Trebuie să înveţi să faci diferenţa între bine şi rău, de aceşti oameni are nevoie ţara. Este responsabilitatea să le spuneţi nepoţilor, cu blândeţte, ce aţi făcut şi ei să facă pentru ţară ce aţi făcut dbv. De aceea nu vom pune niciodată veniturile dumneavoastră în raport cu vreun deficit macroeconomic”, a mai spus Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here