Xerox vrea să cumpere HP. Tranzacția ar avea o valoare de peste 30 de miliarde de dolari

Xerox a făcut o ofertă pentru a cumpăra HP Inc., divizia de imprimante și calculatoare persoanel a Hewlett-Packard, a confirmat chiar HP.

Potrivit, Bloomberg, citat de Agerpres, Xerox a înaintat o ofertă mixtă (numerar şi acţiuni) care evaluează HP la 22 de dolari pe acţiune, cu 20% mai mult comparativ cu preţul înregistrat marţi la închidere de acţiunile HP.

„Am primit o propunere transmisă ieri. Avem un istoric de a lua măsuri dacă este o propunere bună şi vom continua să acţionăm în cel mai bun interes al acţionarilor noştri”, a informat HP Inc.

Acțiunile HP au crescut cu 10% după acest anunț iar cele ale Xerox, cu 2,3%, a transmis Financial Times.

Potrivit analiştilor, Xerox va trebui să îşi asume datorii de cel puţin 20 de miliarde de dolari pentru a putea prelua HP în condiţiile în care capitalizarea de piaţă a Xerox este de aproximativ opt miliarde de dolari faţă de o capitalizare de piaţă de aproximativ 27,3 miliarde dolari pentru HP Inc.

HP, unul din cei mai mari producători de imprimate, şi Xerox, unul din cei mai mari producători de fotocopiatoare, trec printr-o perioadă dificilă în condiţiile în care diminuarea utilizării de imprimante şi copiatoare la domiciliu sau la birou le afectează cele mai profitabile afaceri. De asemenea, HP are probleme cu o piaţă a PC-urilor în stagnare, a mai notat Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here