Viorica Dăncilă, despre alianța cu Pro România: Nu pot fi de acord, a votat împotriva unui Guvern PSD

Preşedintele interimar al Organizaţiei de femei a PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri, înaintea ședinței CEx că nu este de acord cu o alianţă la nivel naţional cu un partid care a votat împotriva Guvernului PSD, aşa cum este Pro România.

Întrebată dacă la alegerile parlamentare ar fi bine dacă PSD ar candida pe liste comune cu Pro România, Dăncilă a spus: „Vom discuta despre asta. Eu vorbesc în numele meu, eu nu pot fi de acord cu o alianţă la nivel naţional cu un partid care a votat împotriva Guvernului PSD„.

Dăncilă a menţionat că, la nivel local, sunt judeţe în care o astfel de alianţă „este necesară”, în altele aceasta deja există, pentru că au fost declaraţii în acest sens, ea afirmând că trebuie lăsat la latitudinea fiecărei organizaţii dacă încheie o asemenea înţelegere.

Este clar că sunt județe în care această alianță deja există. Eu cred că trebuie lăsat la latitudinea fiecărui județ. Eu nu pot fi de acord cu o alianță la nivel națuional cu un partid care a votat împotriva Guvernului PSD”, a declarat fostul premier.

Referitor la anticipate, Dăncilă consideră că acestea înseamnă ”austeritate”.

Pentru noi este foarte simplu, anticipatele înseamnă austeritate, înseamnă că PNL nu îşi poate duce la bun sfârşit promisiunile, iar PSD este pregătit şi pentru o situaţie şi pentru cealaltă. Pentru noi este important ca actualul Guvern să îşi ducă mandatul la sfârşit. Nu vedem de ce a vrut schimbarea unui Guvern ca peste trei luni să spună că nu mai vor să guverneze şi că vor alegeri anticipate. Atunci când a căzut Guvernul Dăncilă şi au preluat guvernarea ştiau şi atunci de situaţia existentă în Parlament, dar este clar că altele sunt criteriile care stau în spatele alegerilor anticipate„, a spus fostul Viorica Dăncilă, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres. 

În PSD se discută despre o eventuală alianță cu partidul lui Victor Ponta, însă părerile sunt împărțite. Conform mai multor surse, majoritatea liderilor PSD sunt de acord cu alianțe locale cu Pro România, așa cum deja a fost anunțată cea din județul Bistrița Năsăud, însă o alianță pentru alegerile parlamentare nu este privită atât de bine, mai ales de cuplul Olguța Vasilescu-Claudiu Manda, dar nici de Mihai Tudose, proaspăt întors în partid.

Sunt însă și lideri care susțin că PSD și Pro România ar trebui să candideze împreună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here