Viorica Dăncilă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, vineri, referitor la cazurile de mită de la PSD Arad, că nu este implicată și că „oricât ar încerca să se ajungă la Viorica Dăncilă, nu se va ajunge, fiindcă a fost și rămâne un om foarte corect”.

Oricât ar încerca să se ajungă la Viorica Dăncilă, nu se va ajunge, fiindcă Viorica Dăncilă a fost și rămâne un om foarte corect”, a declarat fostul premier.

Ea a mai spus că nu are nicio implicare în acest dosar.

„În primul rând, nu cunosc pe nimeni de acolo, nici pe actualul șef, nici pe cine trebuia să fie. La prim-ministru nu vin astfel de lucruri. Cineva poate să spune… Sunt oameni mai bine intenționați sau mai rău intenționați. Eu vă garantez, îmi doresc ca acest dosar să se termine cât mai repede, nu am nicio implicare. Eu îmi doresc să se soluționeze cât mai repede acest dosar. Nu am niciun fel de implicare. (…) Nu a ajuns la prim-ministru ca cineva să fie numit”, a adăugat Dăncilă, potrivit Mediafax.

În acest dosar, procurorii arată că exercitarea influenței politice în ceea ce privește ocuparea nelegală a unor funcții publice este atât de generalizată încât cei interesați au apelat la președintele PSD, Viorica Dăncilă. 

În ziua de 27.08.2019. Cristian Ispravnic s-a aflat în județul Caraș Severin la o întâlnire cu factorii politici la care a participat și Viorica Dăncilă. Cu această ocazie Ispravnic a apelat-o pe Carmen Gheorghiță din cadrul D.R.D.P. Timișoara, comunicându-i să nu trimită documentele pentru numirea lui Mircea Lucaciu în funcția de șef al Departamentului Venituri, întrucât a intervenit în favoarea lui Mirel Pascu însăși Viorica Dăncilă:

„De aia te-am sunat, că-i urgent. Uite, îs cu domnu ministru….Ă…Chestia cu Mirel și cu Lucaciu îi pă bune, îi de ordin de la doamna premier (n.r.). Deci, n-are el nicio treabă, n-are ce să facă. Îi ordin și asupra lui. M-ai înțeles?… Deci, o zis: Nu, Lucaciu rămâne șef de Serviciu și ăla merge șef Departament. Na, că-i… Direct premiera! Deci, direct premiera i-o zis…”

Fostul ministru de Interne Mihai Fifor, audiat vineri la DNA Timișoara, în calitate de martor, în dosarul mitei de la PSD Arad, a declarat la ieșire că nu are cunoștință desprea ceea ce s-a întâmplat în acest dosar. De asemenea, a fost audiat și fostul ministru Răzvan Cuc.

La intrarea în sediul DNA Timişoara, Cuc a declarat că nu ştie despre ce este vorba şi că urmează să afle.

Nu ştiu, acum vedem, după ce intru. Ce a fost promovat în presa, aia ştiu şi eu. Acum o să urc, o să văd despre ce e vorba”, a declarat Răzvan Cuc.

Am dat declarații. Dacă va mai fi nevoie, voi reveni și cam atât. (…) Am constatat că mai multe persoane așa au simțit ei nevoia la momentul acela să se laude, mă gândesc, cu faptul că m-ar cunoaște și că au vorbit cu mine. (…) Eu cu dl Căpraru am avut și am o relație de colegialitate în Camera Deputaților. Nu mi-a cerut niciodată nimic în afara sferii”, a spus Răzvan Cuc, la ieșirea de la DNA.

În acest dosar au fost reținute inițial opt persoane, printre care și șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, Cristian Ispravnic, însă, ulterior, au fost eliberate de către judecători. Ispravnic a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În acest dosar sunt cercetați și doi deputați PSD, Dorel Căprar și Florin Tripa, dar și senatorul PSD Ioan Narcis Chisăliță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here