Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seară, după CEx-ul PSD, că Guvernul va merge în Parlament pentru remaniere, însă PSD va aștepta moțiunea de cenzură. Liderul social-democrat a precizat că social-democrații vor fi prezenți în sală dar nu vor vota la moțiune. În plus, ea spus că „vom merge în Parlament nu când ne spun alții, ci atunci când vom considera că este oportun”, notează Digi24.

Am constatat cu toții că am avut dreptate, CCR ne-a dat dreptate, președintele României a încălcat Constituția”, a declarat Dăncilă, după ședința CEx.

Întrebată dacă va merge în Parlament pentru votul de încredere după moțiunea de cenzură, ea a răspuns: „Am văzut că a apărut în spațiul public faptul că CCR ne obligă să mergem în Parlament. Nu am văzut acest lucru precizat de către CCR, dar, desigur, așa cum am menționat în nenumărate rânduri, vom merge în Parlament nu când ne spun alții, ci atunci când vom considera că este oportun”.

În cele 45 de zile pe care le avem la dispoziție, care curg din momentul numirii președintelui interimar (sic!)”, a răspuns premierul.

Concluzia CEx a fost că vom merge în Parlament pentru remaniere, nu am stabilit încă data, dar nu vom aștepta foarte mult timp”, a mai spus ea.

Așteptăm moțiunea de cenzură. (…) Am convingerea că sunt foarte mulți oameni responsabili și nu vor vota moțiunea și guvernul nu o să cadă”, a spus Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here