Vlad Voiculescu, după întâlnirea cu Nicușor Dan: După ce avem un candidat comun, să invităm și PNL

Sursa: Facebook

Candidatul PLUS pentru funcţia de primar general al Capitalei, Vlad Voiculescu, și candidatul sprijinit de USR, Nicușor Dan, au discutat, duminică, despre candidatura la Primăria Capitalei. „Cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare”, a scris Voiculescu, duminică seară, pe Facebook. Liderul USR, Dan Barna, a postat şi el o fotografie de la discuţii.

Postarea integrală a lui Vlad Voiculescu:

 • M-am întâlnit cu Nicușor. I-am spus să facem echipă pentru București – avem competențe complementare. Să oprim acest circ al incertitudinii, în care oamenii se tem că vom candida unul împotriva altuia, iar așa va câștiga Firea.
 • Am avut mai bine de două ore de discuții amicale. I-am propus lui Nicușor să semnăm un protocol politic în care să stabilim ariile de responsabilitate ale fiecăruia în tandem, indiferent dacă va ocupa funcția de primar sau viceprimar. Nicușor nu a dorit în acest moment. Continuăm însă discuțiile în această săptămână.
 • A rămas să lămurim cum se va alege cine va candida pentru funcția de primar. Cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare.
 • Nicușor (candidat susținut de partenerii de la USR) preferă un sondaj. E firesc să vrea să profite de notorietatea mai mare în legătură cu Primăria Capitalei, în urma celor două candidaturi ale sale de până acum. Eu (PLUS) prefer o consultare publică (adică alegeri primare, referendum) – pentru că este cea mai democratică formă de întoarcere către bucureșteni și este modul în care noi trebuie să guvernăm acest oraș și această țară – alături de cetățeni.
 • Mâine la ședința Birourilor Naționale reunite ale USR și PLUS sper să ajungem la o soluție pentru a avea o singură echipă a Alianței, așa cum am propus. Dacă nu se va ajunge la o concluzie, voi propune să facem ceea ce fac partidele moderne și curate întotdeauna când nu reușesc să ajungă la înțelegere: apelează la voința membrilor.
 • Voi propune un referendum intern al organizațiilor de București ale USR și PLUS pentru stabilirea metodei de determinare a candidatului. Un membru – un vot, indiferent de partid, așa cum se cuvine într-o Alianță a două partide care intenționează să fuzioneze. Adică să votăm asupra modului cum să ne alegem candidatul: sondaj, referendum sau altceva. Orice, doar să avem un rezultat comun și să deblocăm situația. Fără întârziere, în această săptămână.
 • Apoi, după ce avem un candidat comun, indiferent de rezultat, să invităm și PNL pentru a scăpa Bucureștiul de PSD la Primăria Generală și la sectoare.
 • Lucrurile importante se construiesc în echipă.

Într-o postare pe Facebook înaintea întâlnirii cu Vlad Voiculescu, Nicușor Dan a schițat propunerile sale de calendar de acțiuni:

 • Astăzi mai fac un pas și vin cu o propunere clară de acțiuni și un calendar, pentru ca în maximum cinci săptămâni de azi înainte să avem stabilit candidatul comun.
 • 1. 25 februarie-8 martie: realizarea a trei dezbateri la trei televiziuni cu audiențe relevante pe Municipiul București. Formatul dezbaterilor și moderatorul-jurnalist să fie stabilite în primele zile ale săptămânii următoare, în comun, de echipele noastre.
 • 2. În paralel cu dezbaterile televizate, constituirea unei echipe de sociologi de prestigiu, independenți, agreați de ambele părți, care să determine cea mai relevantă metodologie, transparentă și auditabilă de sondare a publicului bucureștean. De asemenea, această echipă științifică va propune casele de sondaje din care să o alegem împreună pe cea care va conduce cercetarea sociologică.
 • 3. 9-29 martie: realizarea cercetării sociologice după metodologia stabilită de echipa de sociologi agreați de ambele părți și publicarea rezultatelor.
 • 4. 30 martie: prezentarea candidatului comun.
 • 5. 1 aprilie: începerea strângerii de semnături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here