Vlad Voiculescu, mesaj alarmist despre coronavirus: „Nu vreți să fiți părtași la crimă”

vlad voiculescu
Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a postat pe Facebook un mesaj alarmist legat de situația coronavirusului în România. Mesajul său a fost, de altfel, ironizat de jurnaliști pe grupul de comunicare al PLUS.

Acesta susține că mai mulți angajați care „lucrează în clădiri de birouri au fost diganosticați cu COVID19”.

Postarea lui Vlad Voiculescu:

„Am primit mai multe telefoane și mesaje în dimineața asta.

Mai mulți angajați care lucrează în clădiri de birouri au fost diagnosticați cu COVID19. Nu e niciun secret, sunt cazurile deja cunoscute de autorități, cele din statisticile oficiale. Din fericire, angajatorii sunt de bună credință și încearcă să gestioneze situația cât mai responsabil.

Autoritățile sunt însă depășite: la hotline nu răspunde nimeni, iar DSP București se declară complet depășit.

CE PUTEȚI FACE IMEDIAT:

1. toate persoanele care au intrat în contact cu persoane diagnosticată să se autoizoleze imediat la domiciliu. DSP are autoritatea să aprobe testările pentru aceștia. Trebuie evitat orice contact cu alte persoane între timp.

2. în clădirile de birouri, spațiile folosite de persoana diagnosticată – spații de birouri, toaletă, bucătărie comună, lift etc. – ar trebui închise până la ancheta epidemiologică. Ideal toată clădirea, atât timp cât nu aveți certitudini vis-a-vis de cele de mai sus sau identificați alte riscuri (sistem de circulare a aerului, materiale care au circulat de la un birou/etaj la altul etc.).

3. Toți cei care pot ar trebui să lucreze de acasă. De astăzi.

ESTE CÂT SE POATE DE SERIOS

Peste 40.000 de persoane venite doar din Italia, din 23 februarie până în prezent.

Fiecare dintre noi poate deveni purtător și probabilitatea este extrem de mare. Virusologul șef al unuia dintre cele mai importante spitale din Germania (Charité, Berlin) estimează că 60-70% din populația Germaniei ar putea fi infectați cu COVID19. Estimarea ar putea fi eronată dar este cert că virusul se transmite mult mai repid decât gripa sau alte virusuri cu care ne-am mai confruntat în ultimele decenii.

Chiar dacă oamenii tineri și sănătoși este puțin probabil să fie afectați serios, în pericol sunt părinții și bunicii noștri, femeile gravide și toți cei cu o stare de sănătate șubredă.

Faceți tot ce puteți acum.

Nu vreți să fiți părtași la crimă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here