„Vladimir Vladimirovici, ești bărbat sau ce?” Putin, chemat la ordin și acuzat că se ascunde după „mame de buzunar”

Consiliul Mamelor și Soțiilor” – o mișcare socială a rudelor mobilizaților și recruților, care cer întoarcerea celor dragi de pe front – l-a invitat pe președintele rus, Vladimir Putin, la o întâlnire deschisă, notează Meduza.

Fondatoarea Consiliului, Olga Țukanova, a înregistrat un mesaj video cu apelul organizației, după ce s-a aflat că Putin se va întâlni cu mame de militari Niciuna dintre reprezentantele Consiliului Mamelor și Soțiilor nu fusese invitat la această întâlnire.

Olga Țukanova susține, în apelul său, că președintele urmează să țină o întâlnire cu „mamele de buzunar” pentru a demonstra că autoritățile răspund la apelurile rudelor mobilizaților.

  • Dar nu de asta avem nevoie. Vladimir Vladimirovici, sunteți bărbat sau ce? Aveți curajul să vă întâlnoți față în față, deschis, nu cu femei de buzunar, mame agreate de tine, ci cu mame adevărate, care au venit aici la tine din diferite orașe, pe cheltuiala lor. Suntem aici, la Moscova, gata să ne întâlnim cu dumneavoastră. Așteptăm răspunsul tău! Sau să te ascunzi din nou? Avem bărbați în Ministerul Apărării, bărbați în parchetul militar, oameni solizi în administrația prezidențială, președintele este un bărbat. Și, de cealaltă parte, mame. Ei bine, bărbaților, veți începe un dialog sau vă veți ascunde?

Ziarul Vedomosti a relatat, în numarul din 22 noiembrie, că, potrivit unor surse apropiate administratiei prezidentiale, Putin se va întâlni săptămâna aceasta cu mame de militari ruși, momentul fiind ales pentru a coincide cu Ziua Mamei, sărbătorită pe 27 noiembrie. Una dintre sursele publicației a afirmat că președintele nu va ignora „subiectul luotelor în care sunt implicate cadrele militare”. Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a confirmat că Kremlinul pregătește o întâlnire între Putin și mame ale militarilor ruși.

Valentina Melnikova, secretar executiv al Uniunii Comitetelor Mamelor Soldaților, a declarat, pentru Nestka, faptul că reprezentanții organizației pentru drepturile omului nu au fost invitați să se întâlnească cu Putin. „Dacă ne cheamă, ne vom gândi. Despre ce să vorbim cu Putin? Suntem o organizație de menținere a păcii”, a spus Melnikova.

O sursă anonimă, apropiată de Kremlin, a spus că autoritățile ruse discută despre posibilitatea creării unei mișcări alternative, patriotice, a mamelor de cadre militare. Alte surse nu au confirmat acest lucru.

De la sfârșitul lunii octombrie, rudele rușilor mobilizați din 15 regiuni ale țării au protestat, cerând ca cei dragi să le fie scoși din prima linie și să le fie asigurat cu tot ce este necesar.

VIDEO | Doi militari ruși, arestați demonstrativ pentru refuzul de a se întoarce pe front

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here